Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Неизбран за кмет депутат пита дали да си стои в Ловеч като общински съветник, но анкетата му не работи

Политика

Неизбран за кмет депутат пита дали да си стои в Ловеч като общински съветник, но анкетата му не работи

Неизбран за кмет депутат пита дали да си стои в Ловеч като общински съветник, но анкетата му не работи - Tribune.bg

„Ако не спечеля изборите в Ловеч, ще се откажа от депутатското си място в парламента“. Това заяви в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“ на 24.09.2023 депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Искрен Арабаджиев.

„На ГЕРБ ситуацията е сложна, защото трудно се намират кандидати, които да поемат отговорност за провалените управления в българските общини, ситуацията е сходна в София“, разсъждаваше тогава Искрен Арабаджиев.

Изборните му резултати обаче за него трябва да са били като леден душ, защото не просто не стана кмет, но и не отиде на балотаж, събирайки едва 2426.

 

След резултатите, вместо веднага да изпълни ангажимента, поет по време на кампанията и да си се прибере в Ловеч да работи за града, той реши да попита Фейсбук приятелите си дали да изпълнява обещанието.

„За мен позициите в публичния сектор винаги са били само инструмент, чрез който да подобряваме средата около нас. Вчера общинската избирателна комисия в Ловеч ме обяви за избран за общински съветник, а групата на ПП-ДБ ще имаме общо 4 съветници. Пред мен стои въпросът къде бих бил по-полезен за Ловеч: като народен представител или като общински съветник“, пита той.

„Затова искам да дам възможност на хората, които ми гласувахте доверие три пъти последователно за народен представител и сега за общински съветник, да изберете къде искате да ви представлявам. Анкетата ще бъде активна 24 часа и е достъпна на следния линк: …“, пита той.

И преди изтичане на денонощието обаче, линкът не работеше.

В неработещата анкета, оказа се, са успели да гласуват цели 225 човека и Арабаджиев остава депутат по тяхна воля.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети