Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Неизвестните за председател остават, Вежди Рашидов призова разумът да надделее над ината

Политика

Неизвестните за председател остават, Вежди Рашидов призова разумът да надделее над ината

Неизвестните за председател остават, Вежди Рашидов призова разумът да надделее над ината - Tribune.bg
Снимка:

Депутати коментираха пред журналисти дали днес ще бъде избран председател на 48-ото Народно събрание на влизане в парламента.

Вчера направихме първата крачка, каза Йордан Цонев от ДПС и допълни, че председател на парламента трябва да бъде избран, за да тръгне работата с бюджета.

По думите му в този момент няма смисъл да се говори за личности.

Надяваме се, че днес ще успеем да намерим решение, каза Андрей Гюров от „Продължаваме Промяната“, цитиран от БТА. От ПП заявиха, че няма да издигат свой кандидат, а ще подкрепят БСП и кандидатурата на Вигенин. 

„БСП прави и невъзможното парламентът да има председател.Имаме собствена кандидатура - приемлива и консенсусна. Но явно под някакви други причини колегите или не искат да изберат председател, или искат да се отиде на избори. Проблемът е, че ние ще отидем на изборите, но не и избирателите”, каза депутатът от левицата Георги Свиленски.

На журналистически въпрос дали е опция да не се регистрират в залата, лидерът на „Български възход“ Стефан Янев посочи, че ще го обсъдят. Има всякакви варианти, допълни той.

„Демократична България“ ще запазим конструктивен тон и ще направим всичко възможно днес да приключим с  конституирането на Народното събрание, избор на председател, заяви Надежда Йорданова от формацията.

„За нас не е въпросът откъде ще дойде предложението за името, а каква е формулата”, каза от своя страна Христо Иванов от ДБ.

По думите му те са предложили посока на разговор за търсене на формула. „Ние към момента други персонални решения, нито в друга конфигурация, не обсъждаме", каза Христо Иванов.

„Идва тежка зима, това не са шеги, с които да се забавляваме на гърба на българския народ. Депутатите може да са добре тук, но фактурата в крайна сметка я плащат българските граждани”. Това каза в кулоарите на парламента преди старта на пленарното заседание председателстващият НС Вежди Рашидов.

„Тук, в парламента, нито е мястото за омраза, нито за забавление. Всичко има една малка граница, мине ли се тя - не е добре. И като зрели хора тук, се надявам малко разумът да заработи. Вчера имаше добра крачка на смирение, те разбраха, че са само народни избраници. Нека имат позиции, но да не забравят, че са на работа в услуга на хора. Няма смисъл да се ходи отново на тежки и скъпи избори, които пак ще се платят от хората.

Не художествена самодейност и домашни истории, препоръча още най-възрастният депутат.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети