Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нелегалната миграция: За Демерджиев МВР си върши работата, а според Георг Георгиев хората не го усещат

Политика

Нелегалната миграция: За Демерджиев МВР си върши работата, а според Георг Георгиев хората не го усещат

Нелегалната миграция: За Демерджиев МВР си върши работата, а според Георг Георгиев хората не го усещат - Tribune.bg
Снимка:

Проблемът с нелегалните мигранти бе засегнат от ГЕРБ-СДС по време на изслушването в пленараната зала на министър Иван Демерджиев.

Георг Георгиев изрази опасенията си от засилващия се натиск на фона на задържаните 57 нелегални мигранти в Пернишко

„Разбирам, че е тежко на фона на управляващите по-рано правителства, но не забеляване напредък в проблемите, с които се сблъскаха“, заяви депутатът.

Той подчерта, че споразумението с Турция вече не работи, нито се спазват Дъблиските регламененти и страната се намира в незавидно състояние на системите си за сигурност.

„Не е вярно. Вашият извод, че в България навлизат повече нелегални мигранти и че има криза не е така обективно“, отговори Демерджиев. Той започна да дава статистика – „натискът е повишен с 35 % спрямо предходната година. 2179 мигранти са задържани за първите 4 месеца, спрямо над 4140  миналата година. Отношенията с Турция никога не са били на толкова високо ниво“ , оповерга министърът.

Заедно с Европол да се бори с каналджиите, върнали били върнали щата на Гранична полиция. „Поправихме пътищата в приграничната зона. Правим всичко възможно, по българо-турската граница е единственият маршрут на мигрантите, по който се отчита намаление на мигрантите“, каза силовият министър.

Георг Георгиев обаче не сподели ентусиазма на Демерджиев: „Не вярвам на очите си. Това, че вие залагате по-малко, не значи, че те са по-малко. Нито натискът е намален, вероятно по-малко регистрирате.

„Ние знаем как работеше добре с турската страна нашето правителство. Знаем как се инвестираше европейски средстава в границата. Цифрите не отразяват усещането на хората“.  Има бум в битовата престъпност, ПТП-та, има срив в доверието към полицията, добави народнитя представител.

Няма полицейско присъствие в малките населени места и има ръст на битовата престъпност, изтъкна още Георгиев.

Иван Демерджиев призова депутатите да приемат по-строги санкции за трафика на мигранти.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати