Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ненчев: Ако Румен Радев не се съобрази с избора на Ф-16, ще взриви държавата

Политика

Ненчев: Ако Румен Радев не се съобрази с избора на Ф-16, ще взриви държавата

Ненчев: Ако Румен Радев не се съобрази с избора на Ф-16, ще взриви държавата - Tribune.bg
Снимка:

България прави правилния избор с изтребителите, убеден е бившият военен министър

България прави правилния избор с изтребителите Ф-16, а конфликтът около това кой боен самолет да бъде купен за нуждите на българските ВВС е изкуствен и е резултат на „друг тип интереси”.

"Президентът е твърде противоречив. Първо казва да вземем каквито и да е, но нека да бъдат нови. Сега взимаме не само нов, но и много по-добър от „Грипен“. Нека президентът да се съобрази с решението НС, защото иначе ще взриви държавата." Така бившият военен министър Николай Ненчев коментира пред bTV изборът на боен самолет Ф-16. Той беше посочен в доклад на междуведомствената експертна комисия и политико-военната група за избор на изтребител. След обявяването на избора Радев отправи критика.

„Аз съм убеден, че Ф-16 е най-добрият избор за България. А думите на президента Радев, че изборът на американския изтребител е политически лобизъм - аз бих нарекъл политически популизъм от страна на държавния глава“, коментира Ненчев. И допълни:“ Този конфликт е изкуствен и в резултат на друг вид интереси. Вижте кой е за и против закупуването на Ф-16. Има Радев преди и след Решетников“, заяви той.

Ненчев обясни думите си за популизъм с това, че Радев дори не e ходил в Народното събрание. „Вие сещате ли се колко пъти президентът посети Народното събрание, за да разговаря с депутатите по тази тема, колко пъти инициира срещи с парламентарните групи, колко пъти се срещна с политико-военната група, за да изрази своето мнение. Имаме един завършен процес и сега той се появява и казва, че има лобизъм", каза Ненчев. Според него Радев само създава хаос.

Той припомни, че България е република с парламентарно управление, има три независими власти. Добре е да вникнем в законодателството, а президентът трябва да се съобразява с решенията на НС.

„Грипен" и „Юрофайтър" влизат в бюджетната рамка, но от друга страна в офертите не влиза въоръжението, а шведската компания не предлага въоръжение и способности, което трябва да се закупи от трета страна, в случая САЩ, обясни още Ненчев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Гошо от Победа Докога охранени политици без военно образование и знание ще ръсят мозъци.Бивш военен и бившо дс,подлога на госпидарите си отвъд океяна.
В тази така наречена държава нямаме нужда нито от самолети нито от "политици"
09.01.2019 06:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети