Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ненков: Ако от БСП имаха алтернатива на мерките, щяха да поискат вот на недоверие

Политика

Ненков: Ако от БСП имаха алтернатива на мерките, щяха да поискат вот на недоверие

Ненков: Ако от БСП имаха алтернатива на мерките, щяха да поискат вот на недоверие - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите поискаха да си направят нещо като политически пиар, смята депутатът

„На мнение сме, че парламентът трябва да заседава само когато има неотложни решения за взимане. Не считаме, че заседание за изслушване на премиера, който така или иначе всеки ден отговаря на въпроси, е необходимо. БСП поискаха да си направят нещо като политически пиар, от ГЕРБ не счетохме подобно заседание за наложително“. Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пред Нова ТВ.

Парламентарната група на управляващата партия реши във вторник да не участва в извънредно заседание на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов във връзка с действията на правителството за ограничаване на заразата от коронавирус. Заради липсата на кворум заседанието не се състоя.

„Ако опозицията искаше и имаше алтернатива на това, което правителството прави, щеше да поиска вот на недоверие. Те нямат алтернативен вариант на мерките за сигурност. Когато обществото е засегнато от подобна епидемия, естествено, че хората искат от политиците повече. Даряването на заплатите е някакъв вид знак на солидарност", обясни Ненков. Според него от ГЕРБ дават добър пример, тъй като са се отказали от заплатите си още в началото на извънредното положение.

„Идеята Нинова да извика премиера, за да се покаже в „цялата си прелест“, от ГЕРБ счетохме за излишно. Правителството и Оперативният щаб непрестанно правят пресконференции. Там не се четат декларации, а се отговаря на въпроси. Какво по-различно мислите, че щеше да каже Борисов в парламента? БСП да предложат алтернативни мерки. Някъде дълбоко в себе си дори те самите осъзнават, че правителството прави всичко възможно“, каза още депутатът от ГЕРБ и добави, че и обществото спазва стриктно мерките и за това България е на дъното на класацията със заразени от коронавирус.

Ненков смята, че Нинова е изрекла лъжа по повод думите ѝ относно предложението на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Той заяви, че колегите ѝ от БСП са подкрепили текстовете на предложението на Иванов. То гласи, според Ненков, че на всеки, при когото е установена употреба на наркотици, трябва да му бъде направен тест за наркотици.

„ГЕРБ са за абсолютно нулева толерантност. Предложението приравнява употребилите алкохол с тези, употребили наркотиците. ГЕРБ готви и нов текст за по-високи санкции“, обясни той.

Ненков заяви, че ГЕРБ ще влязат в пленарната зала, ако от БСП излязат с конкретни мерки и предложения на законопроекти. Той смята, че не е необходимо депутатите да се събират излишно, нито че премиерът има какво да крие от опозицията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати