Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ненков: Оставката ще бъде за сметка на гражданите

Политика

Ненков: Оставката ще бъде за сметка на гражданите

Ненков: Оставката ще бъде за сметка на гражданите - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ е една от най-демократично мислещите партии. Много е лесно да си хвърлим оставката и да отидем на избори през зимата, но това ще бъде за сметка на гражданите. Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков преди началото на извънредното заседание на парламента.

Парламентът ще заседава по искане на левицата. Темите са две. Едната е свързана с актуализацията на бюджета. От БСП настояха да бъде изслушан и премиерът Бойко Борисов, и вътрешният министър Христо Терзийски за насилието над журналисти и протестиращи по време на Националната конференция на ГЕРБ.

"В Конституцията е ясно записано в чл.106 какво и как трябва да се управлява държавният бюджет. Само да припомня нелепата ситуация, в която изпада в момента БСП с тези две точки за дневен ред, които считаме, че са абсолютно нелепи. Първо, от гледна точка на това да задължиш Министерски съвет да внесе актуализация на бюджет при положение, че самият бюджет беше актуализиран до края на април, когато бяха дадени новите рамки с евентуално теглене на нов кредит, до който евентуално не се е стигнало, както и натрупване на дефицит до 3,5 млрд. лв. Следователно ние вече минахме през този период. От там нататък Министерски съвет е този, който преценява дали и кога ще трябва да внесе актуализация на бюджета", каза Александър Ненков, цитиран от БГНЕС.

"Що се касае до втората точка от дневния ред, която колегите от БСП са внесли за партийно мероприятие на ГЕРБ. Извинявайте, но по тази логика на наше партийно мероприятие, където определено имаше хора, които бяха казали самите те на полицията, че им е платено, това си е криминално деяние, представяте ли си парламентът да бъде разследващият орган, който да определи кой, как и по какъв начин е нарушил закона", продължи Ненков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Анастас #ОставкаНаРезидентаРавев

ПЕТИЦИЯТА набира скорост
Бъдете част от този исторически момент:
ПОДПИСКА ЗА
ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ

www.peticiq.com/198975

Задължително си напишете и "кратък коментар" и отметнете да се вижда поста Ви (= да се вижда подписа Ви = значи да се вижда коментара, а НЕ да се вижда мейла Ви, който остава винаги скрит като връзка за линка, който ще получите за потвърждение)
Прегледайте и коментарите за Народната Любов - натурална и неподправена
- не е като във форумите "Дневник" на Мутрата ПроКОНПИев, "СЕГА" на Мутрата Сашо Дончев и " Медиапул" на Костовашката Простакеса Стояна.
Няма и "измислени" неща като в Бошков TV и Евроком.

(добронамерено подканящо)
13.08.2020 09:18 / Отговор
itsob0001 Що бе,Ненков,досега за чия сметка беше.....на филанкишията.
13.08.2020 09:33 / Отговор
Защо мятат яйца и домати ли? Сигурно Деса без Мерцедеса в съдружие с Хаджикян, вече имат верига ателиета за химическо чистене, около жълтите павета.
13.08.2020 10:16

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати