Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ненков: Радев искаше цялата власт, но когато я получи, се провали

Политика

Ненков: Радев искаше цялата власт, но когато я получи, се провали

Ненков: Радев искаше цялата власт, но когато я получи, се провали - Tribune.bg
Снимка:

„Това, което направиха управляващите в момента с АМ „Хемус“ е от един необратим инфраструктурен проект, да го превърнат в един замразен такъв, с неясен хоризонт за реализация. Вместо до 2024 година магистралата да е пусната, в което никой не съмняваше, в момента няма перспектива това да се случи дори в следващите 10 години! Груба грешка беше, че парите които бяха заделени за завършване на проекта, които бяха почти 600 млн. лв., просто бяха взети и похарчени. Това само доказва, че тези управляващи ги интересуват само и единствено следващите избори!“.

Това заяви в интервю пред „Труд“ кандидат-депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

„Всеки говори как Северна България трябва да догони Южна България. Но най-добрият проект, който можеше да доведе до глътката въздух, беше спрян! Много се спекулира с ин хаус възлагането за строителството като метод, но исторически погледнато, ако днес обявим наново всичките лотове чрез метода на обществена поръчка, цената ще бъде най-малко двойна на първоначално предвидената, предвид значителното повишаване на цените на строителството. Още повече, предвид тромавите процедури по избор и обжалване ще забавят допълнително проекта. Ако тези хора разсъждаваха държавнически, можеше дори се опитат да ускорят процеса на завършване на магистралата, но вместо това те направиха всичко възможно да подкопаят доверието в нея“, коментира той.

Несправянето с различните кризи, в които се намираме, са видими за всички и не е необходимо даже да ги посочваме, казва Ненков.

„Мисля, че все повече хора осъзнават безпомощността на това управление. Свидетели сме на безпрецедентна ситуация, в която очевидно никой не иска да поеме отговорност, особено що се касае до битката с COVID-19. При 310 жертви за един ден и невъзможността на болниците да поемат повече пациенти, ти да продължаваш да разчиташ, че пандемията просто ще отмине, е символ на тотална безотговорност, граничеща с престъпление към собствения си народ. Съзнавам, че не е лесно да се вземат непопулярни решения, тъй като обществото е раздвоено по много въпроси, но нали г-н Радев искаше цялата власт. И когато я получи, се провали. Но най-големият провал на Румен Радев е вдигнатият юмрук, който е символ на разделението на обществото“, казва Александър Ненков.

„В тази моменти се вижда кой е държавник и кой - не. Когато ние подадохме ръка - получихме юмрук! И резултатите от това са видни...“, обобщи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати