Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нено Димов ще преговаря с „Юлен“ за промяна на концесионния договор

Политика

Нено Димов ще преговаря с „Юлен“ за промяна на концесионния договор

Нено Димов ще преговаря с Юлен за промяна на концесионния договор - Tribune.bg
Снимка:

Решението за това е взето от Министерски съвет

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще започне преговори с „Юлен“ АД за промяна и допълнение на концесионния договор на компанията. Тази задача е поставена на министъра от правителството. "Юлен“ АД има договор от 21.12.2001 г. за предоставена концесия с предмет особено право на ползване върху част от територия, изключителна държавна собственост - част от територията на Национален парк „Пирин”, община Банско, „Ски зона с център Банско“.

Целта на преговорите е да бъдат изпълнени препоръките по договора, направени от главния прокурор.

„С решението се възлага мандат на министъра на околната среда и водите да проведе преговори с концесионера „Юлен” АД за изменение и допълнение на концесионния договор при спазване на действащото законодателство, като се съобрази с предложенията на Главния прокурор на Република България“, посочват от Министерски съвет.

След постигането на взаимно приемливо решение, министърът на околната среда и водите следва да внесе в Министерския съвет проект на решение за даване на съгласие за изменение и допълнение на концесионния договор в съответствие със Закона за концесиите.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Петър Ще се оправят нещата, все пак и двете страни имат желание.
05.12.2018 18:49 / Отговор
Ина Е това е добре. Юлен са много то1ни и МОСВ извади късмет.
05.12.2018 19:32 / Отговор
Малинов Тази стъпка трябваше да бъде предприето преди много време. Трявба да се направи един анекс към действащия договор за концесия, за да бъдат отстранени всички несъответствия.
06.12.2018 08:40 / Отговор
Добри Крайно време е! Уж миналата година решиха нещо и нищо не се случи. Айде най-накрая да има реални действия и да правят втория лифт, че си мина още един сезон ей така в нищото.
06.12.2018 13:34 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети