Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Неофициално: Нинова предложила Асен Василев за премиер и НС да гласува цялата управленска програма

Политика

Неофициално: Нинова предложила Асен Василев за премиер и НС да гласува цялата управленска програма

Неофициално: Нинова предложила Асен Василев за премиер и НС да гласува цялата управленска програма - Tribune.bg
Снимка:

Националният съвет на БСП заседава като се очаква на него да се реши какво ще прави столетницата с третия мандат. Вчера стана ясно, че социалистите ще предложат два варианта, но така и не разкриха какви ще са те. 

БНТ пише, че по неофициална информация на заседанието Корнелия Нинова е предложила в Народното събрание да бъде внесена за гласуване цялата управленска програма, договорена миналата седмица. Тя се състои от 79 точки.

Не е ясно дали тя ще включва предложенията на „Има такъв народ” или не. Идеята е, ако в парламента се събере мнозинство, което да гласува тази програма, да бъде предложен премиер в лицето на Асен Василев. Някои членове на Националния съвет, обаче, са приели тази идея като странна.

Ето и коментарите на влизане на заседанието на Националния съвет на БСП:

Петър Мутафчиев, ПГ на БСП: „Лично моето мнение е, че на 30 юни БСП на Бузлуджа трябва да обяви курс към предсрочните избори. Да представи своята визия за нова България, България на възхода и да вървим към избори. Аз мисля, че са изчерпани повечето възможности и дори да се създаде едно правителство, то няма да бъде стабилно. Имаше две цели, които се следваха, това беше изборът на председател на КПКОНПИ и КЕВР. Да се надяваме, че за една седмица ще успеят да свършат тази работа. Ако не успеят, това ще е още едно доказателство, че няма да има нова коалиция.”

Иван Таков, председател на БСП София: „Най-вероятно ще се отиде на избори. Въпросът е кога, коя ще бъде датата? Така или иначе, ако предложим премиер, отново конституцията не е категорична по този въпрос - има тълкувателно решение, че трябва да бъде една седмица, както другият срок, но така или иначе при положение, че няма нагласа за съставяне на правителство, няма смисъл и прекалено дълго да се държи този мандат, защото той все пак е даден за съставяне на правителство, а не за решаване на парламентарни проблеми.”


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети