Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Неохрон“ за изборите в Пловдив : Тотев – 27%, Славчо -19,8 %, Каназирева- 17%

Политика

„Неохрон“ за изборите в Пловдив : Тотев – 27%, Славчо -19,8 %, Каназирева- 17%

Неохрон за изборите в Пловдив : Тотев – 27%, Славчо -19,8 %, Каназирева- 17% - Tribune.bg
Снимка:

За Общинския съвет в града под тепетата ГЕРБ води убедително

Най-вероятно Пловдив ще избере кмет на балотаж, докато за Общинския съвет ГЕРБ води убедително. Това показва проучване за предстоящите местни избори през есента на агенция „Неохрон“, проведено през последната седмица на февруари сред 710 жители на града.

Трима са основните конкуренти за кметския пост, показва проучването. Това са Иван Тотев, Славчо Атанасов и Дани Каназирева. 

27% биха гласували за настоящия градоначалник, за депутата от „Обединени патриоти“ биха гласували 19,8 на сто, а лидерът на Съюз за Пловдив събира подкрепа от 17%.

"Това означава, че изборите ще се решат на балотаж, и то тежък", коментира Николай Близнаков от агенцията.

Той обаче прави и важно уточнение: „Не е ясно дали Иван Тотев ще е кандидат на ГЕРБ, няма яснота и дали Славчо Атанасов ще се кандидатира, нито коя политическа сила ще го подкрепи. Все още нито една партия не е обявила своите кандидати за местните избори."

Спрямо резултатите на първи тур на изборите през 2015 -а година Иван Тотев, макар и да води, е загубил около 10-12 пункта от подкрепата си.

Областният управител Здравко Димитров събира 4,5% подкрепа, а за друг кандидат на ГЕРБ биха пуснали бюлетина 9%. За Николай Радев от БСП биха гласували 5,5%, а за друг кандидат на БСП – 4,5%.

При партийните листи за Общинския съвет ГЕРБ водят, и то убедително, като събират 42-43% подкрепа. Проучването показва, че партията продължава да е основна политически сила в града под тепетата. На второ място, но доста зад ГЕРБ, се нарежда Съюз за Пловдив с 14% одобрение. На трето място е БСП с 12% доверие, следвана от ВМРО с 11% подкрепа, а НФСБ остава с едва 4%.

„Пловдивчани все още не са на вълна местни избори, още по-малко се интересуват от предстоящите европейски“, коментира Близнаков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати