Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Неподозиращи граждани се оказаха преброители на ДБ, партията видя злонамереност

Политика

Неподозиращи граждани се оказаха преброители на ДБ, партията видя злонамереност

Неподозиращи граждани се оказаха преброители на ДБ, партията видя злонамереност - Tribune.bg
Снимка:

„Ти броиш” ще търси IP-тата на злонамерените участници

Електронният формуляр за набиране на застъпници на Демократична България и платформата „Ти броиш” станаха обект на злонамерена атака от лица, които направиха опит да саботират усилията за привличането на 12 000 пазители на вота в изборния ден. Имаме сериозни основания да смятаме, че тази атака е резултат от внимателно планирани и координирани действия, за изпълнението на които са вложени значителни ресурси, както и че неправомерно са използвани лични данни на български граждани“.

Това обявиха в петък от „Демократична България“.

Те обясняват, че в продължение на няколко дни в платформата били регистрирани данни на „стотици нищо неподозиращи граждани“ – не е ясно обаче по какъв начин стигат до този извод. Целта според тях вероятно е била както да се претовари работата на екипа им, така и да се предизвика недоволство у хората, чиито данни са били попълнени без тяхното знание и съгласие.

„Подозираме и сценарий за дискредитиране на Националната кампания „Ти броиш” и генериране на медиен скандал в удобен за това момент, казват от обединението.

ДБ съобщават, че своевременно са взели мерки и са „променили използваната форма за по-ефективно блокиране на злонамерени участници и откриване на техните IP адреси (до този момент използвали външен доставчик, който не им предоставял IP адресите, ако формата е попълнена извън сайта им)“ – вероятно заради изискване на GDPR.

Само специализирани служби могат да боравят с подобна информация. ДБ казват, че са подали сигнал до Комисията за защита на личните данни. КЗЛД има право да поиска информация за IP адресите от доставчика на формата, за да идентифицира източника на информацията.

ДБ направили оценка на подадените данни и изключили всички, „които с висока степен на вероятност са били злонамерено попълнени“.

„Призоваваме нашите политически опоненти да не прибягват до подобни методи в предизборната битка. Наблюдението на изборите е гарантиран от закона процес и опитът за саботирането му е опит за саботиране на демократичността на изборите. Това е опит за дискредитиране на усилията на хиляди български граждани, избрали да станат гарант за честни и свободни избори. Атаката срещу платформата ни е породена от страх и този страх е основателен. Обещахме, че няма да се откажем от нашата битка за модерна, правова и демократична България. И ще спазим това обещание. На 4 април – ти броиш!“, заканват се ДБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (12)

Анастас #

Деба Помиярите ДеБъйни Малоумни.
Все някой друг им е крив и виновен ...

(препикаващо помиярите левичарски насрани)
15.01.2021 18:25 / Отговор
ГЕРБКП Съветските мутри Борисов и Пеевски много ги е страх от честни избори. Надуха си администрацията двойно, за да имат зависими овце да гласуват за тях, имат си и редактиране на протоколи и купен вот, без този порочен модел, както и купените медии да манипулират обществото., никога нямаше да бъдат на власт. Оставка!
15.01.2021 21:19
Алоооу, Психодесния, а бе тоя Пеевски явно за всичко ви е виновен ...и за сутрешното разстройство , и за сутрешния запек! Винаги трябва да ви се напомня , как вашият гуру Иван Костов, гласува заедно с ДПС за свалянето на Правителство на ГЕРБ! Та не се прави на разшлякана хлебарка, има хора които помнят!
15.01.2021 22:46
Татулова Умнокрасавците дали знаят, че има разлика между наблюдател и застъпник? Застъпниците са партийно ангажирани лица, а на наблюдателите им е забранено да бъдат партийно обвързани!
ДБ си търси възпалени фенове по места, които ако не им хареса резултата да правят скандали!
Някой спомена, че заради простотиите на Галева бяха купени 12 000 копирни машини, за да има всеки, който поиска копие от протоколите, а сега искат видеонаблюдение, но всъщност истината е, че на най-озлобените им липсват избиратели!
Гледам, че има някакво злонамерено втренчване в това как да гласуваме, за да се отмести вниманието от важното - колко хора ще гласуват и за кого, а и много лъжи се натрупаха за опровергаване, та паниката е обяснима! И това е само началото!
15.01.2021 18:51 / Отговор
психолеви що си не ебете п....та майчина болшевишка
16.01.2021 00:08 / Отговор
психолеви що си не ебете п....та майчина болшевишка
16.01.2021 00:08 / Отговор
Мишо Ох все нещо им пречи, все нещо им е криво.......
18.01.2021 10:48 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети