Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България

Политика

Несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България

Несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България - Tribune.bg
Снимка:

„Най-добрите специалисти, икономисти, финансисти в света ни казват, че международната рейтингова агенция Fitch повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България. Така че, когато правиш оценка на някого, съобрази се с най-добрите в света. Нашето управление намалява, въпреки пандемита в момента, макроиконическите рискове.“ Така премиерът Бойко Борисов коментира новината, че международната рейтингова агенция Fitch повиши дългосрочния кредитен рейтинг на България.

„В условията на пандемията, единствено за България перспектива се повишава на положителна“, посочи финансовият министър Кирил Ананиев.

Борисов подчерта, че оценката е свързана със стабилната рамка на политиката. „Това е за всички тези, които казват, че сме им омръзнали, че ако дойдат те, с малките си проценти, щяло да стане нещо много интересно“, посочи Борисов.

Той маркира и посоченото в оценката, че сред негативните рискове е несигурният резултат от изборите.

„Нека да напомня. Във всичките години, когато БСП, ДПС или тройни коалиции идваха на власт, си спомняте, че една по една бяха спирани европейски програми. Те се опитваха да се оправдават, че това било заради ГЕРБ, които били преди тях. Когато дойде ГЕРБ на власт, всички фондове работят. Точно това ни казват. При някаква промяна, при политическа промяна, за тях промяната е несигурност. Вижда се, когато сме ние – оценките са стабилни, положителни, най-добри“, посочи премиерът.

„Вижте сега какво пише като опровержение на вчерашния пост на нашите противници, а именно че България е подкрепена от външните финансови баланси. Какво е да кажеш, че в страната ни е затънала… Толкова много да сме направили и някой да излезе и да каже, че е разруха, а то е ясно и написано с факти и данни, че не е така“, посочи още той.

„Благодарение на добрите ни финансисти влязохме в европейския банков съюз. БСП имат шампиони по фалилари банки“, каза още Борисов. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (15)

Едно е сигурно, че се гласите от Герб да ги фалшифицирате. Алчни и долни мутри вън!
20.02.2021 12:11 / Отговор
Едно е сигурно, че отсега си знаете ,че ще гризнете дървото, и отдалече почвате да ривете, че някой ще ви е отнел изборите! Що не кажеш кои сте това вие, че да се посмеем!
20.02.2021 12:48
Киро Бизона Виж какво, @Едно е, избушеняк нещастен, за разлика от теб, който явно изобщо не си наясно, че във всички избирателни комисии, от СИК до ЦИК, има представители от всички партии, които участват на изборите, другите хора го знаят! Ха сега обясни като как ще да стане ГЕРБ да фалшифицира изборите! Ясно ли ти е, мозъчен инвалид такъв? А това, че се опитваш да правиш другите хора, които са далеч по-умни от теб, на маймуни, означава само едно – под опашката на коня, докато пукнете от глад, а коня ви сере на кухите чутури! Пиши ни пак, много обичаме да завираме такива като теб където слънце не огрява, на кучето! Готвиш ли следващата опорка, свиньо недоклатена?
21.02.2021 10:54
ДЖИПКАТА СМАЗА САМОЛЕТА!...... ОЦЕНКАТА НА СВЕТОВНИЯ ФИНАНСОВ КАПИТАЛ.. !........ ..
КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ИМ СЕ КАЖЕ НА ДЕБИЛИТЕ-РУСОФИЛИ ОТ КОРУМПИРАНАТА БАНДА ОКОЛО ГЕНЕРАЛА-МУТРА РУМЕН РАДЕВ....
20.02.2021 12:15 / Отговор
Татулова Затъва президентската република в мечтите на Радев! Затъва вторият му мандат! Затъват бляновете на отровени, изправени, наведени, леви клошари, градски сноби и партиен хайлайф пета употреба за светло бъдеще и изпрано минало! Да не говорим, че злобните крясъци надвикаха и чалгията на един от претендентите!
Боже, дали така не би изглеждало потъването на Аврора, засега метафорично? Много се злоупотребява с прилагателното исторически, та ще го избегна, но си е зрелище!
7-8 и ще си паднала! Ивайло Вълчев дали може да намери бързо рима на затънала?
20.02.2021 12:19 / Отговор
. . . А какво лято беше само, препикавахме си "свободно" и "демократично" от Орлов мост, през СУ ,та чак до министерски съвет! Полицията ни пазеше ! Фатмакът Радев ни призоваваше да бъдем "смели"/ако ще мрем/ ,Череът плащаше...! А сега ...сушааа, от Отровни бацили и Костинбродски мастии,нищо няма да стигне до нас!
20.02.2021 12:54
Все кофти ! Да, простите хора обичат да ги води прост ! И понеже по-голямата част от населението простее , затова и Винету вирее !
20.02.2021 17:57 / Отговор
Мимето Дай пример за умен, способен, образован, ерудиран, па и професионалист в някоя сфера, та да се посмеем в събота вечер!
20.02.2021 19:15
Алоооу, Ти ли си най-умният Бе, по-умен и от един милион избиратели! Колко трябва да е "умен", колкото Рада Дълбоката и КГБ-помиярите ,нанесли най-големият резил за държавата в ЕП, или колкото Позитанската Шизофрения,която превърна Позитано 20 в един широко отворен Психодиспансер! Или колкото третото поколение поред "болшевишко" копеле като Ристю Трътката,или Бай Тошовия Прокурор ..Танас! Може би умен като Фелдфебелът Радев ,кого Черепа "нежно" нарече "Фигурант", а той отвърна че само на него имал доверие! Костинбродската Пача ,Чалгаря и Отровните бацили ще ги прескоча!
Това че сте обърнали резбите и сте преминали от другия край на дъгата,...не ви прави "умни"!
20.02.2021 19:21
Йордан67 Изрази като Алоооу, мдааа, ндааа и други подобни идиотизми в езика, показват че и авторите им са идиоти. Или ако напиша синомим-гербаджии. Доказано!
20.02.2021 20:00
Йордан67 дасе поправя-синоним, че да не се посерат тъпирите.
20.02.2021 20:05
Единственото доказано е че Йордан, Тартаковер и както и ще да се казва е позитански трол.
20.02.2021 20:07
Покажи всички
Мистер Хикс Абсолютно вярно!
21.02.2021 18:49 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети