Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Неудържим смях в НС: депутатите по грешка дадоха пари на музейните работници

Политика

Неудържим смях в НС: депутатите по грешка дадоха пари на музейните работници

Неудържим смях в НС: депутатите по грешка дадоха пари на музейните работници - Tribune.bg

Парламентът обсъжда по тъмно на второ четене точки от държавния бюджет за 2022, а вицепремиерите Асен Василев и Калина Константинова се забавляват в залата.

Под весели възгласи народното представителство отхвърли идеята за енергийни помощи, но успя да сътвори куриоз като непланирано одобри 12 млн. лв. допълнителни за култура. Одобрените окончателно текстове се разминават с предложението на Асен Василев.  Според приетите разпоредби държавните културни институции в областта на културното и аудиовизуалното наследство, музеите и художествените галерии с регионален характер ще получат финансова подкрепа чрез увеличения с до 50 на сто от стойностните показатели на стандартите за тяхното финансиране, включително за възнагражденията на персонала.

Парламентът одобри финансовата рамка на държавния бюджет за 2022 г. със 133 гласа „за“, 96 – „против“ и един „въздържал се“. В зала рамката подкрепиха  депутатите от управляващото мнозинство, „Против“ бяха депутатите от ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“.

Рамката предвижда приходи в размер над 57,2 млрд. лева и разходи от над 63,1 млрд. лева. Заложеният дефицит е в размер на 4,1 на сто от БВП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети