Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НЕВИНЕН: Сенатът оправда Тръмп за подбудителство към бунт

Политика

НЕВИНЕН: Сенатът оправда Тръмп за подбудителство към бунт

НЕВИНЕН: Сенатът оправда Тръмп за подбудителство към бунт - Tribune.bg
Снимка:

Доналд Тръмп бе оправдан в събота от американския Сенат. По инициатива на политическите му противници и отделни представители на неговата републиканска партия, бившият американски президент беше обвинен в „подстрекаване към бунт“ за щурма на Капитолия на 6 януари.

Петдесет и седем сенатори гласуваха за осъдителна присъда, а 43 - против. Така мнозинството от две трети, необходимо за осъждане, не бе постигнато, съобщава АФП.

Бившият президент веднага реагира, като приветства края на „лова на вещици“. С поглед към бъдещето и давайки знак, че е готов да продължи да играе политическа роля, той се зарече да продължи да защитава „величието на Америка“.

Президентът Джо Байдън заяви в събота, че въпреки оправдателната присъда на Доналд Тръмп по процеса на импийчмънт, обвиненията срещу него са безспорни.

„Тази печална глава от нашата история ни напомни, че демокрацията е крехка. Тя винаги трябва да бъде защитавана. Трябва винаги да бъдем бдителни“, каза Байдън в изявление след процеса.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Българин Много сме разочаровани от Щатите! Да не ми говорят за демокрация!
Абсолютен резил!
Отвращават ме!
14.02.2021 12:51 / Отговор
literator Разочаровахме се отдавна преди да започне втората пародия на импийчмънт, с избора на дементния чичко Байдън, който обаче е достатъчно здрав, за да стиска химикалката и да подписва указите, които му подават. Корупцията в семейството му не впечатли никого от съпартийците му, както и "демократичните" медии, отдавна превзети от либерало-левичарите. Тежко на САЩ, а това няма как да отмине и нас.
15.02.2021 23:48
Българин Много сме разочаровани от Щатите! Да не ми говорят за демокрация!
Абсолютен резил!
Отвращават ме!
14.02.2021 12:51 / Отговор
БГ Психопата Тръмп го оправдаха! Републиканците оправдаха и защитиха патологията! Как си лягат спокойно и не им тежи на съвестта???
За съжаление сте! Само пари и материално ли е живота???
Само седем от вас имаха доблест!
14.02.2021 16:20
Karabas Barabas Тея, „демократските“ мушмороци са толкова тъпи и неадекватни, че чак не могат да се държат на краката си от простотия! И въобще не им идва в кухите чутури, че така дадоха възможност на Тръмп не един, а два пъти да ги отнесе ги като катаджия столевка. Но даже не си и помисляйте, че те ще имат поне малко елементарна разсъдливост и преценка и ще спрат с изцепките и призивите за народен съд над Тръмп! Така ще му дадат още възможности да ги направи смешни, ама какво да се прави, като си падат мазохисти! Но пък хората нека следят и какво ще се случи със сина на Бай Дън! Прокурора по неговото дело не може да бъде сменен и Хънтърчо ще го одерат жив, а после ще му проснат кожата да се суши на оградата на Белия дом! На печелившите – честито!
14.02.2021 13:44 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати