Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нейнски: Ако Русия спре сраженията, няма да има война, ако обаче Украйна ги спре, нея няма да я има

Политика

Нейнски: Ако Русия спре сраженията, няма да има война, ако обаче Украйна ги спре, нея няма да я има

Нейнски: Ако Русия спре сраженията, няма да има война, ако обаче Украйна ги спре, нея няма да я има - Tribune.bg
Снимка:

„Скептична съм за шанс за дипломация. Исканията на Путин до този момент бяха повтаряни нееднократно. Ако Русия спре сраженията няма да има война, ако обаче Украйна ги спре, няма да има Украйна. Трябва да си даваме сметка какво е това, не може да не се прави отстъпки. Путин не е спрял да заплашва. За да може руският президент да бъде спрян, той трябва да бъде възпиран от всички. Нито Украйна сама, нито само НАТО могат да го направят”. Това заяви в ефира на предаването „Здравей, България” на Нова телевизия бившият външен министър Надежда Нейнски.

По думите ѝ, България трябва да потърси помощ от съюзниците си.

„Ако Русия прибегне до ядрено оръжие, това е заплаха за целия свят. Ние трябва да направим всичко, за да го спрем достатъчно рано. Възпирането трябва да стане общо, което важи и за санкциите”, каза тя.

Тя коментира и решението на премиера Кирил Петков да извика на разговор посланика на Русия в София Елеонора Митрофанова. Министър-председателят изрази възмущението си, че в официалния си поздрав към страната ни по повод 3 март, руското посолство оприличи войната в Украйна с Освобождението на България. Руската посланичка се извини за казаното.

„Случаят беше изключително арогантен. Най-големият проблем е това, че руският посланик си позволява да говори по този начин в нашата страна. Когато има нападение на една държава над друга съседна, не може да има друга гледна точка. Тя е само една - на нашественика върху територията, която се опитва да завладее”, каза още Надежда Нейнски.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати