Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нейнски: България отсъства в големите дебати и няма висок авторитет в международната общност

Политика

Нейнски: България отсъства в големите дебати и няма висок авторитет в международната общност

Нейнски: България отсъства в големите дебати и няма висок авторитет в международната общност - Tribune.bg
Снимка:

България няма висок авторитет в международната общност. Страната ни отсъства в големи дебати, каза бившият министър на външните работи Надежда Нейнски в ефира на NOVA NEWS.

Тя коментира и позицията на България по отношение на войната в Украйна, като отбеляза, че е ясна и се взима от Народното събрание.

По думи ѝ всяко друго мнение по темата, на отделни политически фигури, не може да подмени позицията на една парламентарна република.

"В този смисъл, разноговоренето сред висшите представители в българската политика руши авторитета на България. В очите на съюзниците тя е държава, на която не може да се разчита", посочи Нейнски.

Думите ѝ са по повод разногласията между президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев. Радев отказа да присъсътва на Срещата на върха на НАТО, защото не приема правителството да превръща България "в безсрочен донор за войната в Украйна до крайна победа".

Главчев пък уточни, че България може да отпусне 80 млн. евро за Украйна, но само ако Народното събрание одобри такова решение. По думите му тази позиция ще бъде дискутирана на предстоящата Срещата на върха на НАТО.

По-рано днес посолството на Украйна у нас призовава всички официални лица и всички политически сили в България да се въздържат от използване на темата за войната за политически цели.

Нейнски коментира и резултатите от изборите във Великобритания. Тя смята, че победата на лейбъристите никак не е случайна, тъй като те водят вече 14 години политически разговори със своите избиратели.

"Във Великобритания има много недоволни от резултатите от Брекзит, тъй като нищо от това, което привържениците му планираха не сработи до степен, в която да компенсира щетите от излизането в общия пазар", посочи още дипломатът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати