Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Незаконното строителство на АМ „Хемус“ е само на думи, но не и по документи, обясни Гроздан Караджов

Политика

Незаконното строителство на АМ „Хемус“ е само на думи, но не и по документи, обясни Гроздан Караджов

Незаконното строителство на АМ Хемус е само на думи, но не и по документи, обясни Гроздан Караджов - Tribune.bg
Снимка:

Вицепремиерът иска да ремонтира 3000 километра пътища от републиканската пътна мрежа и 163 км магистрали

Близо 3000 километра пътища от републиканската пътна мрежа и 163 км магистрали ще бъдат ремонтирани през тази година като за целта министерството на регионалното развитие ще поиска 2.8 млрд. лв., обяви вицепремиерът Гроздан Караджов.

Започват проверки на текущите ремонти и поддръжката на пътищата, както и на строителството на нови пътни отсечки в страната.

Работата по „ин хаус“ и по „Хемус“, и по пътя Ботевград-Видин не върви. Има опасност от разтрогване на договори, заради по-високите цени на материалите. Ще има индексация на цените, но при строги критерии, стана ясно още от думите на министър Караджов.

Част от строителите на магистрала „Хемус“ също са поискали индексация на цените на участъците, които изграждат в момента, с официални писма преди Нова година.

По мнение на вицепремиера „Хемус“ е заплетен казус.

Незаконното строителство е само на думи, тъй като не е констатирано в акт или друг вид документи. Няколко екипа юристи проверяват как да бъде разплетен казусът, така че авансово платените суми по договорите да не бъдат загубени. От друга страна да не започнат съдебни процеси и искане на неустойки. Изход от заплетената ситуация може да е изработването на специален закон или да се търси политическа намеса. 

„И най-малкия шанс да имам, ще спася тези договори, защото това е най-бързият начин магистралата да бъде построена“, каза Гроздан Караджов.

Във връзка с желанието на премиера за изграждане на още няколко моста на река Дунав, министър Караджов заяви, че идейните проекти са за още един мост до Русе и по едно съоръжение в районите на Силистра, Оряхово, Никопол.

Магистрала „Струма“ трудно може да бъде завършена в следващите 5 години, каза още Караджов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети