Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НФСБ: НСО продължава да бъде служба, която е извън закона. Радев не познава закона

Политика

НФСБ: НСО продължава да бъде служба, която е извън закона. Радев не познава закона

НФСБ: НСО продължава да бъде служба, която е извън закона. Радев не познава закона - Tribune.bg
Снимка:

Не е редно президентът да казва да бъде охраняван, кой да не бъде охраняван, смята лидерът на партията

НСО продължава да бъде служба, която е извън закона, обявиха депутати от НФСБ на брифинг в Народното събрание. По повод инцидента с бившия правосъден министър Христо Иванов, който не бе допуснат до плажа на парк „Росенец“ от охранители на НСО, лидерът на НФСБ Валери Симеонов посочи, че правомощията на НСО са на президента.

„Той /Румен Радев б.р./ просто проявява вапиюща некомпетентност. Не познава закона, не знам кой му подготвя речите и му подготвя справките", възмути се Симеонов.

По думите му си има комисия, която определя обхвата на охраняваните лица, след като анализира всички предоставени данни по този въпрос.

„Не е редно той да казва да бъде охраняван, кой да не бъде охраняван. Това си е работа на комисията, в която обаче водеща е фигурата на началника на НСО. Така че отговорността е на началника на НСО за вземането на решение, но прекия контрол си остава на президента ", припомни още Симеонов. Според него до момента у нас е имало недосегаеми политически фигури и една такава е Ахмед Доган.

„Когато така наречените десни се размърдаха и излязоха извън София естествено, че това стана топ новина на държавата. Никой даже не си направи труда да провери дали години наред няма действия на една провинциална телевизия, наречена "СКАТ", срещу това безобразие. Аз между другото приветствам поведението на Христо Иванов. Да, такова трябва да е поведението на всеки човек, който държи за законността в държавата. Ние това сме го правили още 2014 г., когато започна строежа", подчерта Симеонов. Той изрази недоумение къде е мястото на НСО в случая, къде е мястото и на директно отговарящия за НСО президент.

„Защо не се установи до момента кои са лицата/от НСО/, имената им, да се каже ясно, че те нарушават закона, че превишават многократно своите правомощия, както са го правили десетилетия вече", попита Валери Симеонов. Той припомни, че още 2018 г. е искал проверка на основанието, на което Ахмед Доган е охраняван. Лидерът на НФСБ коментира, че в качеството си на вицепремиер е задал въпроса и е получил доклади по случая, но не може да изнася информация пред медиите. Той бе лаконичен, че в случая с Ахмед Доган ставало въпрос за заплаха от чужда държава.

„Г-н Радев, който тогава беше президент, не прояви никакъв интерес. Той не попита, не се поинтересува. Защо - не знам. Изведнъж, когато влязохме в едва ли не предизборен период, тогава се размърда и раздвижи по тези въпроси. Ако аз тогава бях получил подкрепа от него или пък ми беше съдействано, можеше тази охрана да бъде свалена даже. След като тя е организирана и реализирана от НСО - няма как изпълнителната власт да я промени", посочи Симеонов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

кесо Абе Румбата може и да не познава закона ама познава таварищ Путин и "славните руски генерали" Решетников и Гундяев, кво иска повече Симеонов? Ама така става когато нямаш уважение към "героичните усилия" на тези "руски богатири" /таварищ Путин е джудже-богатир де/ да ни "освободят" от европейско и натовско иго. Че отгоре на всичко да ги обиждаш на второразрядни съветски ченгета само защото например таварищ Путин започнал като носач на куфари в КГБ. Не са хубави тия работи, г-н Симеонов!
09.07.2020 12:54 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ ДАР Е ИЗВЪН ЗАКОНА, ИСКАМ ДА СЕ РАГОНИ И РАЗТУРИ!
09.07.2020 21:35 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати