Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НФСБ спира преговорите с ВМРО за общо явяване на евройзборите

Политика

НФСБ спира преговорите с ВМРО за общо явяване на евройзборите

НФСБ спира преговорите с ВМРО за общо явяване на евройзборите - Tribune.bg
Снимка:

За пореден път станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор, пише в декларация

НФСБ преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на европейските избори. Това се посочва в декларация на НФСБ, разпространена от партията.

"В последните дни, за пореден път, станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор ВМРО, завоалирани като фалшива загриженост за бъдещето на коалицията", се казва в декларацията.

Следват примерите за атаките. На 18.01.2019 г. в Казанлък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов си позволил да дава оценки на партийните позиции на своите партньори за избор на нов боен самолет, които определил като „несериозни“. „За разлика от него, ние не определяме като „несериозен“ пълния обрат в позицията му по същия въпрос“, пише в декларацията.

Другият повод за недоволството на НФСБ е, че Каракачанов упрекнал партньорите си, че „се ослушвали“. Поводът беше напрежението във Войводиново, след като командос беше нападнат от двама братя роми. „Нямаше подкрепа от другите две партии за Войводиново, нито политическо одобрение, и то от моите партньори. Явно всеки се ослушва, докато се разбере какво ще стане на евроизборите и да не би да натрупа някакъв друг дивидент, си мълчат“, каза тогава Каракачанов.

Изказването било „въпреки категоричната подкрепа изразена от Валери Симеонов в позиция по БНТ на 17 януари“, се посочва в декларацията. Там отправят упрек, „че Каракачанов като вицепремиер по обществения ред и сигурността, остана пасивен и безмълвен при по-взривоопасните конфликти в Асеновград и кв. „Шекер махала“ в Пловдив. Етническите сблъсъци бяха предотвратени с активната намеса на Валери Симеонов (тогавашен вицепремиер - не по сигурността) от местната власт и МВР“.

И още: „На 22 януари ВМРО излезе с поредна декларация, с която хвърля упреци върху своите колеги и издига „оригинални“ законодателни и управленски политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ). Странно за управляваща партия звучат лозунги като „български паспорти за всички българи по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми“, когато за това отговарят представители на ВМРО в изпълнителната власт.“


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НФСБ, ВМРО

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети