Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нидал Алгафари: Корнелия Нинова загуби с подкрепата за президента и уличните протести

Политика

Нидал Алгафари: Корнелия Нинова загуби с подкрепата за президента и уличните протести

Нидал Алгафари: Корнелия Нинова загуби с подкрепата за президента и уличните протести - Tribune.bg
Снимка:

Няма хоризонт за проект на отцепилите се от БСП, смята експертът

Корнелия Нинова загуби с подкрепата за президента и уличните протести през лятото, посочва пред Агенция „ПИК“ политическият анализатор и пиар експерт Нидал Алгафари.

„Този призив беше грешка, защото партийните организации не излязоха, а и хората не искаха да приемат БСП като част от протестиращите. Затова смятам, че става дума за една голяма грешка. Не че това е във връзка с корона кризата, просто не се случи тяхната опозиционност“, смята експертът. За него участието на левицата в протестите не е било видимо.

Относно това, което се случва в БСП, Алгафари е категоричен, че Нинова е успяла да се разправи с почти всички, които ѝ пречеха по пътя, който си е предначертала.

„Вече е въпрос какъв е подборът, който е направила Корнелия. Засега нищо няма като резултат, но тези, които тя избра в самото й идване на власт в БСП, до този момент се оказаха хора, които показаха със всичките си действия, че не са на точните си места. Например орготделът се доразсипа още повече с човека, когото тя назначи. Предизборните кампании, които се направиха, бяха изключително слаби. Т.е. човекът, който е отговарял за предизборните кампании не е успял да се справи“, коментира политическият анализатор. Той, разбира се, не се притеснява да посочи и хората, които визира - Георги Свиленски, Кирил Добрев, включително Крум Зарков с начина, по който ораторства.

„Те трябва първо да уточнят за себе си какво значи ляво в България, в света въобще. След 10 ноември те не успяха да се променят идеологически, те не успяха да стъпят, да заложат на тези социалдемократически ценности, които ги има в Европа, за да кажем, че са леви. Даже политиката, която прокарваха за известен период от време, беше крайно дясна. Включително и въвеждането на плоския данък“, напомня Алгафари и предупреждава, че ако левицата не го направи, поставя под въпрос избора си с кога ще се коалира след парламентарния вот.

„Не го ли направят това нещо, другото винаги ще бъде една търговия“, предупреждава пиар експертът.

Според него „Прогресивните социалисти“, които се отцепиха от ПГ на БСП, няма да могат да се реализират повече от това.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Този още ли не си е отишъл в Сирия, там да дава акъл на партиите. Имам чувството, че този долнопробен сайт е направен от Пеевски, Борисов и Доган специално да плюят всичко свястно в България. Аман от всезнайковци!
08.01.2021 17:56 / Отговор
Тази помиярка От Крушовидна докога ще и гледаме нагласа физиономия,ай сектор червени отрепки
08.01.2021 20:43 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати