Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нидал Алгафари сподели протокол от МО на БСП – как се инструктират „червените“ тролове

Политика

Нидал Алгафари сподели протокол от МО на БСП – как се инструктират „червените“ тролове

Нидал Алгафари сподели протокол от МО на БСП – как се инструктират червените тролове - Tribune.bg
Снимка:

„Ако в обществото има усещане, че политик е честен – изкарвате го лъжец и крадец, ако има добро семейство – че има любовница“

От Фейсбук профила на политическия пиар Нидал Алгафари

Приятели,

попаднах на нещо, което може да ви се стори интересно и любопитно.

Споделям го, като ще изтрия някой имена.

Протокол на работна среща на доброволческа група за влияние към Оперативното бюро на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП

…….

**********: Другари, минаваме към четвърта точка. Всичко което говорихме по точки две и три, не важи за активността в социалните интернет мрежи и интернет-медии. Тук средата е съвършено различна. Единственото правило, което трябва да съблюдаваме стриктно, е да спазваме своята анонимност.

Препоръчва се да създадете една легенда за себе си далече от политическата сфера - примерно активността и използваните прякори и картинки на профили трябва да създават впечатление за вас като за спортен фен, запален турист или пък, ако щете, безработна бивша учителка сега домакиня, чиято основна радост от живота е да гледа сапунени сериали.

Втората легенда която трябва има всеки под ръка е на привърженик на трета партия със слабо влияние в обществото, като тук е препоръчително това да са десни партии. И двете самоличности се използват както в защита, така и в атака. За да се избегне разкриване на връзката между двете самоличности, разбира се, доколкото ви е възможно трябва да съблюдавате различен стил на изразяване и да не използвате едни и същи изрази и словосъчетания.

От досегашната практика се установи, че често се получава объркване, доброволеца пуска коментар присъщ за едната самоличност, но забравя да превключи потребителките профили. Тук Митко даде едно предложение, как да избегнем тези рискове. Ще го помоля да сподели.

Димитър: - Ами, същността на предложението е различните акаунти да се използват в различни браузъри. Примерно, единия акаунт се използва само с Интернет Експлорър, другия в Мозила. По този начин не се налага непрекъснато превключване на акаунтите, и бързо се добива автоматизъм. В момента в които решиш да пуснеш коментар от някоя самоличност отваряш и съответния браузър. Аз лично ползвам четири самоличности в четири браузъра, освен тези подходящи са също Опера и Сафари. Не ми се е случвало да сбъркам и да пусна коментар под друг акаунт.

Елена: - Аз се опитах да си инсталирам Фаърфокс на лаптопа, които ми е предоставен, но ми иска администраторска парола.

********: Които има такива проблеми - компютрите при Павел - той ще ви инсталира каквото е необходимо. Преминаваме нататък. Както вече споменахме, тъй като в интернет е осигурена анонимност, ограничения като премерено поведение няма. Трябва да удряме безкомпромисно в най-неочакваните точки за нашите противници. Ако в обществото има усещане, че даден политик от управляващите е честен - изкарвате го лъжец и крадец, ако някой има добро семейство, обвинете го, че има любовница, ако има титла професор, обвинете го че е некомпетентен, а дисертацията му преписана, ако води скромен начин на живот, внушавайте, че има милиарди в швейцарски сметки, и т.н.

Нищо не е неприемливо, нищо не е цинично, използването на нецензурни думи също не е проблем. Дори и коментарите ви да не се приемат от случайно четящите ги, те ще се трупат като негатив към вашата фалшива самоличност, но и към истинската самоличност на атакуваните субекти. Основната цел е да се предизвикат пукнатини в имиджа и да се породят съмнения към тях. В този аспект трябва да сме търпеливи и настойчиви както капката дълбае камъка.

Втората насока по която трябва да работите е да се създава всеобщо впечатление за безнадеждност и мизерия. Това няма смисъл да го обяснявам, ясно е че всички подобни негативи се трупат на гърба на управляващите. Декларирайте съжаление към трудния живот на пенсионерите, приравнявайте живота в България с този в страни от третия свят, декларирайте склонност към емиграция и т.н. Тези неща и друг път сме ги говорили.

Третият аспект, по който трябва да работят доброволците, е защита от така наречените "лоши" коментари за партията и политици от БСП. Значи, практиката показва, че влизане в спор по същество не е добра тактика. Проучванията показват, че най-добре работещата тактика е бързо да бъде изтикан коментара назад в списъка с коментарите. Времето напредна, за съжаление имам важна среща след 15 минути и ще трябва да ви напускам. Ще ви бъда благодарен да прегледате този документ, които обаче нямате право да изнасяте. Документа съдържа проучвания за поведението на интернет потребителите, кои са най-популярните интернет медии, а на последната страница са синтезирани изводите от проучването, които биха били много полезни в нашата работа.

Довиждане засега и успех.


Коментари (9)

Анастас КОСТОВАШКАТА ДеСеБе'растия
също има богат опит с Троловете по форумите.
Самият Бай'Гъз (Радко Пръдлето) си призна, че са плащали на армия от тролове ...
Мдаа ...

(любопитно познавателно)
11.08.2020 12:12 / Отговор
Анастас ПЕТИЦИЯТА набира скорост
Бъдете част от този исторически момент:
ПОДПИСКА ЗА
ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ

www.peticiq.com/198975

Задължително си напишете и "кратък коментар" и отметнете да се вижда поста Ви (= да се вижда подписа Ви = значи да се вижда коментара, а НЕ да се вижда мейла Ви, който остава винаги скрит като връзка за линка, който ще получите за потвърждение)
Прегледайте и коментарите за Народната Любов - натурална и неподправена
- не е като във форумите "Дневник" на Мутрата ПроКОНПИев и "СЕГА" на Мутрата Сашо Дончев.
Няма и "измислени" неща като в Бошков TV и Евроком.

(добронамерено подканящо)
11.08.2020 12:14 / Отговор
Ами... Някой да е изненадан?!
11.08.2020 13:40 / Отговор
Велин Дали някой си спомня времето, когато същият този г-н Нидал Алгафари работеше за БСП!?!? И някой „вързва” ли се на твърденията му за „попаднал” протокол от среща на младежкото БСП!?!? Може би тези младежи не са най-умните, но няма такива глупаци да водят протокол. Не е българин и за мен е обидно точно той да ме прави на глупак в Родината ми. Сега е с г-н Борисов, а утре, когато има друг на власт този убавец ще се присурне при него. Животът му показва, че той така работи.
16.08.2020 16:47
кесо Веднага си личи строгия "научен" подход на нашите червени борци срещу "тиранията" в създаването на талантливи "оператори" по словесно лайнопроизводство.
11.08.2020 14:01 / Отговор
Лясковец Когато си тъп - ставаш социалист. А когато си особено много, ултра, супер, мега тъп - ставаш социалистически трол :)
11.08.2020 17:32 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати