Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нидал Алгафари: Тези хвърляния на обиди и обвинения не са тон на един президент

Политика

Нидал Алгафари: Тези хвърляния на обиди и обвинения не са тон на един президент

Нидал Алгафари: Тези хвърляния на обиди и обвинения не са тон на един президент - Tribune.bg
Снимка:

„Този протест е бил подготвен малко преди да се случат историите в президентството и арестите на прокуратурата“, смята политическият анализатор

„Подобен тип митинги не се организират спонтанно. Очевидно това е станало по-рано, за да събереш „слънчогледите“ в политиката като Мая Манолова и Александър Томов. Имаше подготовка, която не може да се случи спонтанно. Това ме навежда на мисълта, че този протест е бил подготвен малко преди да се случат историите в президентството и арестите на прокуратурата. Притесняваме, че на „Дондуков“ 2 явно са били подготвени за всичко“. Това заяви политическият пиар и писател Нидал Алгафари пред ТВ Европа. 

„Навън излязоха хора, които са недоволни от различни недоволства. Видяхме хора, които са „за“ опазване на природата, такива, които не искат Бойко Борисов, трети пък по принцип искат да ги дават по телевизиите. Всички те се събраха, за да поискат нещо, което за мен все още не е разбираемо. Има един голям въпрос – за охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Господин Радев чак сега ли разбира, че тези хора са охранявани от НСО или го е знаел от началото на мандата си. Ако го е знаел преди това, защо е мълчал досега? Ако Бойко Борисов е знаел, че Доган и Пеевски се охраняват от НСО, защо и той е мълчал? Опозицията също си мълчи в продължение на много години, както и всички лидери досега“, каза още Алгафари.

„Г-н Радев е мълчал, защото по някакъв начин е имал подкрепата на ДПС, за да заема този пост. Мотивът на Бойко Борисов е подкрепата, която получава от ДПС в някои сложни ситуации. Опозицията също деликатно мълчи, защото се твърди, че получава политическа и финансова подкрепа от двамата господа. Ако те са толкова близки за всички, е логично двамата господа да бъдат пазени. Затова не виждам защо сега трябва да се вдига цялата тази шумотевица и да изваждаш слънчогледите по площадите за нещо, с което до един са съгласни. Мая Манолова беше острието на БСП в Народното събрание и в един момент защитаваше Делян Пеевски“, коментира писателят.

„Направи ми впечатление начинът, по който излезе Румен Радев от сградата на президентството – с вдигнат юмрук, нещо като Че Гевара. Той беше много въодушевен от хората, които са пред него и от виковете. Езикът, който употреби президентът за мутрите, за прокуратурата и за мафията, са неща, които може да ги каже бай Иван в местната кръчма. Когато ти си в позицията на държавен глава, след „а“ трябва да кажеш и „б“. След като смята, че това е мафия, нека да покаже документи. По същата логика от прокуратурата може да кажат, че в президентството са мафията и мутрите. Тези хвърляния на обиди и обвинения не са тон на един президент. Очевидно обаче Румен Радев има причини да говори с такъв тон. Дали това не е заради ареста на негов служител, който е изнасял секретни документи за други държави. Тук вече виждам дългата ръчичка на нашата доскорошна братска Русия. В президентството са попаднали очевидно хора, чиито интереси не съвпадат с националните и затова администрацията на Радев се разпада. Спомнете си какво стана с Елена Йончева и с Иво Христов, които напуснаха по незнайни причини“, коментира Алгафари.

„Не виждам да се е случило нещо толкова страшно, че да говорим за помирителност. С протестите и контрапротестите ще си показваме мускулите един на другиго – като пълните площади, ще видите, че и ние можем. Българинът е достатъчно мъдър и разумен, за да се върже и да влезе в игричките, които са подбутвани отвън. Дори в най-тежкото време, когато Николай Добрев върна мандата, колкото и да беше гневен народът, до сблъсъци не се стигна. Освен това трябва да сме разумни при събиранията, защото сме в пандемия. Ако толкова им е акълът на президента и на премиера да събират хора по време на епидемия, то значи извършват престъпление и са за прокуратурата“, допълни политическият пиар.

Източник: Фактор.бг

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Аз... Съм съгласна с всичко, казано от Алгафари - много е точно. Само искам да го попитам кога и защо мина от другата страна на барикадата?!
10.07.2020 19:12 / Отговор
Гневна Сигурно не е нужно много време на един интелигентен човек да разбере за какъв човек е тръгнал да работи.Ограничени, завистливи и с огромен апетит за власт - това е нашата президентска двойка. Или ако цитирам един наш творец - " чудовищно прости ".
10.07.2020 21:09 / Отговор
Не само прости Но и обслужващи чужди държавни интереси. Предателство към България. Проверка на свързаните с тях лица и секретари. СПРАВЕДЛИВ СЪД.
11.07.2020 22:25 / Отговор
Историята ни Доказва- Стефан Ставболов - убит жестоко по руско поръчение. Защото ни води на Запад. Политиците, които ни водят на Запад - да се пазят най- вече от НСО. И Доган като проруски ДС агент.
11.07.2020 22:29 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати