Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Никола Димитров: Борисов даде тласък на евроатлантическата ни интеграция

Политика

Никола Димитров: Борисов даде тласък на евроатлантическата ни интеграция

Снимка:

Външният министър на Македония благодари, че първи сме дали мандат за подписване на присъединителния протокол към НАТО

“Българският министър-председател Бойко Борисов даде първия тласък за цялата подкрепа, която получихме за евроатлантическата ни интеграция. Негово бе посланието: На нас ни помогна Европа, сега ние да помогнем на съседите си”. С тези думи министърът на външните работи на Република Македония Никола Димитров се обърна към вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Двамата разговаряха в Букурещ в рамките на неформалната среща на външните министри от ЕС с техните колеги от Западните Балкани.

“Много постигнахме за една година, но имаме и още работа. След бизнесфорума в Скопие мога да потвърдя, че има огромен интерес на българския бизнес към вашата държава. Но преди това трябва да си оправим пътищата, жп връзките, да насърчим културния обмен”, каза вицепремиерът Захариева.

Външният министър на Македония благодари на страната ни, че не само първа признава Македония като държава, но и че сага първа даде мандат за подписване на присъединителния протокол към НАТО. 

Захариева даде пример за отличните връзки между гражданите на двете страни тя даде и постановката “Братя Карамазови” от Достоевски, която режисьорът от Република Македония Деян Пройковски ще постави в Народния театър в София. Режисьорът е завършил НАТФИЗ “Кр. Сарафов”.

Димитров обеща да дойде за премиерата на постановката, в която участват изтъкнати актьори като Владо Пенев, Деян Донков, Марин Янев и Ана Пападопулу.  

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още