Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Никола Минчев дал съгласие да е водач на евролистата. Неясно остава дали ПП и ДБ ще са заедно на вота

Политика

Никола Минчев дал съгласие да е водач на евролистата. Неясно остава дали ПП и ДБ ще са заедно на вота

Никола Минчев дал съгласие да е водач на евролистата. Неясно остава дали ПП и ДБ ще са заедно на вота - Tribune.bg
Снимка:

Той не отговори дали решението е било негово или партията го е избрала

Дал съм принципното си съгласие моето име да бъде обсъждано за водач на евролиста, но това е въпрос, който ще бъде решаван от колективния орган. Това заяви в парламента депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Никола Минчев.

Когато има взети решения, ще ги обявим, посочи той. 

На въпрос негово ли е решението да участва в изборите за евродепутат, вместо да стане ротационен председател на парламента през март, той отговори: „Решенията са съвместни, не са еднолични решения, а на колективните органи. По отношение на водач на евролиста, това е решение на партийните органи, а по отношение на председателството на парламента – на парламентарната група“. 

„Подхождаме доста сериозно към предстоящите европейски избори, тъй като си даваме сметка колко са важни те за нас. Освен това за „Продължаваме промяната“ това са първи европейски избори. Нашата цел е да направим една доста сериозна листа за европейските избори, а след това да имаме сериозно представителство в Европарламента“, каза още той. 

Минчев подчерта, че е въпрос на разговори дали ПП и ДБ ще се явят съвместно на европейските избори. „Моето мнение е, че както на местните избори се явихме заедно, тук също да продължим да показваме това единство“. Според него членуването в отделни политически семейства на двете формации не е пречка за общото им явяване. Вотът за ЕП ще се проведе на 9 юни. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети