Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Никола Минчев, ПП: ИТН дадоха заявка, че ще върнат мандата

Политика

Никола Минчев, ПП: ИТН дадоха заявка, че ще върнат мандата

Никола Минчев, ПП: ИТН дадоха заявка, че ще върнат мандата - Tribune.bg
Снимка:

Заявките на „Има такъв народ” бяха, че ще върнат мандата неизпълнен.

Така зам.-председателят на Народното събрание и депутат от „Продължаваме промяната - Демократична България” Никола Минчев коментира връчването на третата папка на ИТН.

„Доколкото си спомням Тошко Йорданов каза, че ще върнат мандата неизпълнен и че трябва да се върви към избори 2 в 1", припомни МИнчев пред Нова телевзивия. Според него сроковете предполагат да го върнат веднага.

Конституцията им дава възможност да го задържат, докато парламентарната група намери премиер. След номинация за министър-председател, имат едноседмичен срок да представят правителство. Ако се изпълни цялата тази конституционна възможност, със сигурност би попречило на провеждането на двоен вот, прогнозира Минчев възможностите за европейски и национални избори.

Според него все е още не късно за това изборите да са на 9 юни.

Минчев, който е и председател на комисията „Божанов“ в парламента, съобщи, че тя ще продължи своята работа и предстои на изслушване да бъдат поканени изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов и двамата бивши първи обвинители - Иван Гешев и Сотир Цацаров.

Казусът с Нотариуса и Пепи Еврото се развива в продължение на доста години и обхващат мандатите от времето на Сотир Цацаров, Иван Гешев и до Борислав Сарафов, каза председателят на комисията.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ИТН, мандат
Топ новини виж още

Хороскоп