Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Никола Минчев: В началото изглеждаше, че вижданията ни с ГЕРБ съвпадат на 99%

Политика

Никола Минчев: В началото изглеждаше, че вижданията ни с ГЕРБ съвпадат на 99%

Никола Минчев: В началото изглеждаше, че вижданията ни с ГЕРБ съвпадат на 99% - Tribune.bg
Снимка:

Продължаваме диалога с ГЕРБ-СДС, но остава в сила решението ни, че не можем да подкрепим техен мандат, заяви Никола Минчев от ПП-ДБ по Би Ти Ви. В началото изглеждаше, че вижданията ни съвпадат на 99%, искаме да изгладим различията по спорни въпроси, обясни той.

И днес двете коалиции ще продължат разгоорите по управленската програма

„Има доста сходства в идеите в нашата предизборна програма и в тази на ГЕРБ-СДС, които могат да бъдат изгладени, така че програмата да придобие завършен вид. Когато има нещо, което може да бъде подобрено, сме готови да го направим. Можем отново да седнем, ще видим къде има неизяснени въпроси“, допълни Минчев.

Според него кабинет на споделената отговорност би размил отговорността. Ако другите политически сили решат да подкрепят такъв кабинет, той би се реализирал, поясни той.

Минчев добави, че не е отменяна уговорката им за председател на правната комисия на НС. Техният кандидат ще бъде Стою Стоев.  

Той коментира изказването на Борисов за кабинет от личности.

„Кабинет от личности трябва да бъде синоним на политически кабинет. Всички са личности, експертите не са безлични. Да гледаме на кабинет от политически лица е вариант, но притеснението ми е тази споделена отговорност в течение на времето да се превърне в размита отговорност. Уж е споделена, но може да се получи едно разминаване кой носи отговорността“, каза Никола Минчев.

Той увери, че Христо Иванов и Атанас Атанасов не се срамуват от Продължаваме промяната.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети