Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Никола Вапцаров за кмет на София издигат от „Изправи се, България“

Политика

Никола Вапцаров за кмет на София издигат от „Изправи се, България“

Никола Вапцаров за кмет на София издигат от Изправи се, България - Tribune.bg
Снимка:

Партията на Мая Манолова предлага Никола Вапцаров за кмет на София, съобщават на сайта си. „Битката за София вече започна. На терена се появиха кандидати, издигнати „на тъмно“ и с неясни каузи. Общото между всички е, че са удобни за управлявалите 18 години София – Борисов, Фандъкова, ГЕРБ, и по никакъв начин не застрашават порочния им модел в София“, заяви лидерът на партията Мая Манолова при обявяването на предложението. От „Изправи се, България“ предлагат кандидатурата на Вапцаров за публично обсъждане с левите партии и граждански организации. Според партията нуждата от силен кандидат на обединените леви в София става все по-очевидна.

„Изправи се, България“ е част от коалиция „Левицата“, чието учредяване бе обявено на 12 февруари. В коалицията участват и АБВ, „Движение 21“, Валери Жаблянов и Костадин Паскалев. На 17 юни от „Левицата“ обявиха, че на местните избори няма да се коалират с ГЕРБ-СДС, „Продължаваме Промяната-Демократична България“ и ДПС. От коалицията посочиха още, че до края на август ще бъдат готови листите им за общински съветници, както и ясни кандидатите за кметове.

На представянето днес Никола Вапцаров заяви, че е кандидатът, който не се срамува от потеклото си, а напротив, гордее се с него в лицето на поета Никола Йонков Вапцаров. „Имам вяра, че заедно може да изчистим София от корупционните схеми, които я държат в капана на безвремието и я задушават с презастрояването. Имам вяра, че заедно може да направим града ни по-хубав, по-чист, по-достъпен, по-зелен и по-сигурен. Имам вяра, че София има ресурса и човешкият капитал да се превърне в модерен, динамичен и същевременно уютен град за живеене“, така Вапцаров обяви слогана на кампанията си - „Вяра за София“, вдъхновен от едно от най-известните стихотворения на поета.

Кандидатурата на Никола Вапцаров е четвъртата обявена до момента. Първи от „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и „Спаси София“, с подкрепата на „Екипа на София“, представиха своя кандидат – предприемачът Васил Терзиев. Последва кандидатурата на „Възраждане“ в лицето на депутата от партията Деян Николов. Проф. Вили Лилков прие да се кандидатира за кмет, след като политици и интелектуалци започнаха подписка за издигането му. От БСП няма официално обявен кандидат. До момента е ясно, че икономическият съветник на КТ „Подкрепа" Ваня Григорова и председателят на БСП-София Иван Таков са получили по четири номинации за кмет от първите четири конференции на районните организации на социалистите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети