Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Ненчев: Румен Радев готви прокремълско управление на България!

Политика

Николай Ненчев: Румен Радев готви прокремълско управление на България!

Снимка:

„Румен Радев готви прокремълско управление на България! В бъдещия коалиционен кабинет, съставен с мандата на Слави Трифонов, ще влязат ДБ, ДПС и Мая Манолова, която предложи Пеевски. Министри в кабинета ще има и ДПС под прикритие. При такъв сценарий най-вероятно на по-късен етап, под натиск от месните структури и актива на ДСБ, Атанас Атанасов ще бъде принуден на напусне коалицията ДБ. Но ще е вече късно! Това ще обезсмисли всички постижения на прехода в България“. Това заяви в област Бургас съпредседателят на Национално обединение на десницата и председател на БЗНС Николай Ненчев.

„Истина е, че не успяхме да изградим модерна демокрация. Олигархичният модел засегна всички управления. Отвратителни практики, свързани със задкулисието избуяха още в зората на демокрацията. Станаха още по-нагли по времето на Тройната коалиция, а когато мнозинството, подкрепящо кабинета „Орешарски” избра Делян Пеевски за шеф на ДАНС, общественото недоволство изригна и всички демократи излязохме на улицата“, припомня той.

Според него ГЕРБ са се оказали зависими от олигархичното задкулисие, особено когато парламентарното мнозинство зависеше от „Обединените патриоти“.

„Коренът на олигархичния модел винаги е бил един и същ - неразградените структури на някогашния тоталитарен режим. Неговата силова и икономическа номенклатура успя да оцелее и да присвои огромен обществен ресурс. Два фактора обаче движеха страната напред. Нежеланието на демократичната общност да сътрудничи публично с метастазите на БКП и поне формалният консенсус около западната ориентация на страната ни. Днес и двата фактора са обезличени. Лидерите на ДБ, влезли в непримирима битка с ГЕРБ, ще позволят на най-изявените противници на демокрацията и на западната ориентация на България да нанесат непоправими щети!“, каза Николай Ненчев на среща с местни структури в гр. Несебър.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още