Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Денков: Бюджетът ще е в рамките до 3% дефицит

Политика

Николай Денков: Бюджетът ще е в рамките до 3% дефицит

Николай Денков: Бюджетът ще е в рамките до 3% дефицит - Tribune.bg
Снимка:

„На базата на това, което виждаме в момента като разчетени разходи в бюджета, Асен Василев ме увери, че ще успее да запази всички социални плащания, няма да има увеличаване на данъците и ще представи бюджет в рамките на до 3% дефицит. Допълнително ще има някои плащания, които са свързани с нови политики, и въпреки това дефицитът ще бъде в рамките на до 3%“. Това зави пред БНР министър-председателят Николай Денков.

Той уточни, че финансовият министър е заявил, че са осигурени средствата и от 1-ви юли ще бъдат увеличени пенсиите с 12%.

„Трябва да се разграничат политическите атаки от експертната същина“, категоричен беше премиерът и подчерта, че хазната на държавата не е празна.

„Има политически сили, „Възраждане“ е най-ярката сред тях, които действат на принципа „Колкото по-зле за държавата, толкова по-добре за ръководството на партията", а дали е добре за хората, не ги интересува“, коментира премиерът.  

Денков припомни, че оставката на кабинета е била поискана на четвъртата минута след полагането на клетвата в парламента.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети