Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Денков: Пречат ни проблеми с върховенството на закона и сантименти към източните ни съседи

Политика

Николай Денков: Пречат ни проблеми с върховенството на закона и сантименти към източните ни съседи

Николай Денков: Пречат ни проблеми с върховенството на закона и сантименти към източните ни съседи - Tribune.bg
Снимка:

„Нашата страна е твърде малка, за да бъде конкурентна на големите региони. За съжаление това, което виждаме е, че има две основни пречки - първата са съществуващите проблеми с върховенството на закона. Втората пречка е недостатъчна позиция за интеграция към НАТО и Запада и някои сантименти към източните ни съседи. Тези проблеми трябва да бъдат разглеждани заедно“, заяви премиерът Николай Денков по време на откриването на Софийския икономически форум.

По думите му България трябва да работи за развитие на икономиката си, въпреки че е малка държава. Премиерът каза още, че ще бъдат изградени два нови реактора в АЕЦ „Козлодуй“, както и ще бъдат затворени мините и централите в „Марица изток“.

В МС си вършим работата, основните противоречия в момента да свързани с приемането на законите в НС, заяви премиерът акад. Николай Денков.

„Едно коалиционно споразумение се пише месеци наред. Нека припомним колко месеца бяха в Германия, за да се подготви тяхното споразумение. Това, което видях, точно около обсъждането и в миналото НС и в това НС, когато ми бяха връчени мандатите, си дадох сметка, че в нашата Конституция нямаме това време за съставяне на коалиционно споразумение. То изисква месеци работа, а ние имаме една седмица”, каза Денков.

Премиерът коментира, че вторият пакет военната помощ за Украйна е много подобен на първия и добави, че „изпращането не е еднократен акт – първият пакет беше изпращан с месеци, така ще е и с втория”, уточни той.

Служебното правителство не се е интересувало от възможността за включване на българския военнопромишлен комплекс в производство на снаряди, с подходящи инвестиции, по натовски стандарти, каза Николай Денков. Според него служебният кабинет не се е интересувал как да използва и други подобни възможности.

Той отбеляза, че в БЕХ дивидентът се изчислява, след като се видят разходите, които трябва да направят дружествата. „В случая се появява много сериозно разминаване за няколко стотин милиона лева. В момента се извършва проверка къде са тези средства. Крайният вариант на бюджета ще зависи от това, какво ще покаже тази проверка”, посочи Денков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети