Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Денков пред „Свободна Европа“: Кирил Петков счупи масата в кабинета на Борисов. Аз бях там

Политика

Николай Денков пред „Свободна Европа“: Кирил Петков счупи масата в кабинета на Борисов. Аз бях там

Николай Денков пред Свободна Европа: Кирил Петков счупи масата в кабинета на Борисов. Аз бях там - Tribune.bg

Бившият премиер Николай Денков разказа в интервю пред „Свободна Европа“ своята версия за популярната история със счупената маса от съпредседателят на ПП Кирил Петков. Първи тази новина от преговорите за ротацията излезе от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„Всеки ден беше борба. Тази идилия, която искат да ни пуснат като мъгла, че много сме се разбирали е пълна глупост. Всеки ден беше борба. Историята със счупената маса, която сте чули, аз бях там. Кирил Петков счупи масата в кабинета на Борисов, защото той започна да говори някакви лъжи. Всеки ден се борехме, за да можем да вървим по пътя, който беше важен за нас. Затова можеше всеки ден да тръгне накриво“, обясни Денков. Той обясни, че първия ден бил добре, но на втория вече не, защото „Задкулисието им нарежда, защото не е съгласно с договореното. Тогава разбрахме, че нещата вървят накриво“. 

Денков коментира изказването си по адрес на Делян Пеевски, че е „най-голямото зло“.

„Нямам усещане, че той би могъл да бъде добър управленец. Той би могъл да е катастрофален управленец, ако му се даде власт. Това е различно от Борисов. Решил съм, на маса с Пеевски не сядам“, заяви бившия премиер. Той увери, че не затварял вратата на БСП и ИТН.

На избори отиваме заради Пеевски, коментира още Денков. Той обясни още, че на преговорите били с ГЕРБ, но лицето отсреща било на Пеевски. Той бил поел „оперативно ръководството на ГЕРБ“,

По казуса с Живко Коцев

„Той е невинен до доказване на противното. Ако главният секретар е извършил престъпление, той трябва да не се заплашва, а да му се повдигне обвинение. Ако няма доказателства, не говориш. Това ни прави ненормална държава. Единственото, което съм видял е, че му е подарен скъп часовеник, който той не е докладвал. Това е морално прегрешение, но това се опакова като той да е прикривал контрабанда“, добави Денков. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети