Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Денков с очаквания Асен Василев и Кирил Петков да влязат в кабинета

Политика

Николай Денков с очаквания Асен Василев и Кирил Петков да влязат в кабинета

Николай Денков с очаквания Асен Василев и Кирил Петков да влязат в кабинета - Tribune.bg
Кадър/ бТВ

Шансът да се състави това правителство е много малък, добави той

Шансът да се състави това правителство е много малък, но ние трябва да направим всичко възможно да го реализираме. Това каза в продължението на новините на бТВ акад. Николай Денков, който ще бъде предложен от „Продължаваме Промяната“ за министър-председател.

Дори да не се реализира, най-малкото ние трябва да покажем какъв е подходът това да се случи – чрез разговори с всички партии, чрез обсъждане на политиките, а след това на хората. Това са все подходи, които ние трябва да използваме, коментира Денков.

Този парламент започна с два фалстарта и ще се опитаме да го рестартираме, добави той. По думите му първият е свързан с дневния ред на Народното събрание, а вторият – спрямо подхода към първия мандат. 

Според него кабинетът, предложен от Николай Габровски не е бил нито експертен, нито независим от ГЕРБ. Той добави, че правителството трябва да е съставено от хора, които са експерти, а гръбнакът му да е от политически ангажирани лица, за чиито действия партиите да носят отговорност.

Идеята е, че от партиите ние трябва да намерим основните експерти и даде за пример Божидар Божанов от ДБ.

„Асен Василев е топ експерт в областта на финансите. Неговите умения да се справи като министър на финансите аз не ги поставям под въпрос. Така че, аз бих очаквал той да се появи в кабинета. Дали това ще стане, зависи от разговорите с другите партии и от неговото желание”, добави Денков. Същото се отнася до Кирил Петков в областта на икономиката и иновациите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети