Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Денков след приемането на мандата: Това е изключително трудна задача

Политика

Николай Денков след приемането на мандата: Това е изключително трудна задача

Николай Денков след приемането на мандата: Това е изключително трудна задача - Tribune.bg
Снимка:

„В изпълнение на Конституцията и в съответствие с резултати от изборите ви връчвам мандат за съставяне на правителство. Получавате го в първия работен ден на Новата година, когато по традиция  си пожелаваме здраве и благовестие. Гледаме с очакваме за повече разум и единение за важните приоритети. Вярвам, че ще използвате времето в предстоящата седмица, за да  намерите нужната подкрепа за съставяне на правителство”. Това заяви президентът Румен Радев по време на връчването на втория мандат за съставяне на правителство на втората политическа сила „Продължаваме промяната”.

От своя страна номинираният за министър- председател от ПП Николай Денков подчерта, че приема мандата с ясното съзнание, че задачата, с която се е заел е изключително трудна.

„Ние сме убедени, че трябва да направим всичко възможно, за да съставим правителство. Забавени са реформи и са натрупани проблеми. Използвахме празничните дни, за да дефинираме четири цели и да направим списък от дейности. В обсъждането на тези цели и дейности се включиха Дб, БСП и „Български възход”. Надавам се, че и другите политически сили ще се включат. Ако този проект за решение получи подкрепа от мнозинството ние ще се върнем със списък на МС, а ако не означава, че НС няма подкрепа за изпълнение на тези цели”, каза още Денков.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети