Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Денков възложи на четирима министри да набележат реформи

Политика

Николай Денков възложи на четирима министри да набележат реформи

Николай Денков възложи на четирима министри да набележат реформи - Tribune.bg
Снимка:

Хората искат правосъдие, а не апатия и безразличие към човешката болка, заяви премиерът

„За пореден път хората в България са гневни и с основание - свидетели сме на поредното садистично действие, останало незабелязано от правосъдната система. Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност с цел да пресечем настъплението на агресия.“

С тези думи акад. Николай Денков се обърна към министрите си в началото на днешното правителствено заседание.

„Шокиращо е както безразличието към чуждата болка от длъжностни лица, така и гласовете на подкрепа, макар и редки към това престъпно деяние, които се появиха през последните дни. Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, за да пресечем настъплението на агресията и болката в нашия живот“, допълни премиерът.

„Възлагам на министрите на правосъдието, на вътрешните работи, на труда и социалната политика и на образователния министър внимателно да прегледате това, което не работи във вашите системи и да предложите промени, с които да променим тази негативна тенденция", посочи Денков и призова силите на реда да ползват сила тогава, когато е необходимо:

„Призовавам правосъдната система – прокурорите и съдиите, да използват правомощията си, за да защитават жертвите, а не насилниците. Хората искат правосъдие, а не апатия и безразличие към човешката болка“, посочи Денков.

Той се обърна и към депутатите с призив да приемат „правилните закони, които не оставят вратички на насилниците да се измъкнат“. Денков призова родители и учители също да вземат мерки, защото от техния личен пример зависи как ще израснат нашите деца – „училището е място и за образование, и за възпитание“, заяви той.

„Една ваша добра постъпка, която децата ще запомнят за цял живот, значи много повече от десет урока по морал. Колеги политици, нямаме право да се възмущаваме от проявите на насилие, ако ние самите публично се държим като агресивни насилници. За жалост. напоследък това се случва много често. Нека и ние дадем добрия пример, който се очаква от нас“, заяви Денков.

Той се обърна и към медиите и инфлуенсърите, като ги призова да показват красивото и да не рекламират насилието.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети