Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Хаджигенов: Готвим се за мандат

Политика

Николай Хаджигенов: Готвим се за мандат

Николай Хаджигенов: Готвим се за мандат - Tribune.bg
Снимка:

Името на премиера е последното нещо, което трябва да се реши, смята юристът

„Забавлявам се с идеята най-малката група в парламента да получи мандата, но теоретично това е възможно и ние се готвим - мислим, планираме, готвим стратегии, говорим с другите парламентарни сили“, коментира пред БТВ адв. Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!"/ИМВ/. Той припомни, че от формацията са подели инициативата да разговарят с всички парламентарни групи.

„Демокрацията е сложен процес и тя предполага такива обединения по определени програми и политики, но ние не сме свикнали. Този процес иска време", смята юристът. Той не вижда необходимост в момента да се обсъжда конкретно име на министър-председател.

„Това е последното нещо, което трябва да се направи, въпреки разбирането у нас за политиката като това кой ще води отпред. Не е обсъждан въпрос дали това ще е Мая Манолова“, призна Хаджигенов. Той изтъкна, че всички парламентарни групи се притесняват от възможен провал.

„Който се притеснява, да си стои вкъщи. В политиката е като в живота - няма вариант да не се провалиш в нещо, трябва обаче да опитваш“, уточни адвокатът по повод обявеното намерение за връщане на мандата от партията на Слави Трифонов, както и вероятността това да стане и с третия мандат.

Адв. Хаджигенов напомни, че от 2005г. страната се управлява от коалиции.

„Народът иска ние да опитаме, спрем ли, Борисов продължава. Изборите не са вълшебна пръчица, която ще ликвидира статуквото от днес за утре, това е процес, който също отнема време“, допълни депутатът. Той отново потвърди готовността си да стане министър.

„Работата трябва да се свърши, иначе не желаел пост. Моите цели са промяна в прокуратурата, правосъдна реформа, никой да не им краде гласовете на избори“, уточни адв. Хаджигенов. За него работата в бъдещ кабинет е екипен труд.

„Има значение лидерът, но не чак такова. Иначе получаваш ГЕРБ и Борисов, макар и с друго име“, настоя Хаджигенов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати