Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Малинов: Ще правя политически проект

Политика

Николай Малинов: Ще правя политически проект

Николай Малинов: Ще правя политически проект - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на „Русофили“ получи обвинение в шпионаж през 2019 година

Българските русофили ще регистрират своя партия до края на годината. Това стана ясно след провелия се конгрес на Национално движение „Русофили“. Амбицията е новата организация да участва в предстоящите парламентарни избори. Проектът носи името „Възраждане на Отечеството“.

„Смятам, че тези ценности, които ни обединяват с Русия, са ценностите, които ще спасят България. Нашата партия е едно естествено продължение на това културно русофилство, на което аз много държа“, заяви пред bTV Николай Малинов, лидер на движение „Русофили“, който ще оглави партията.

Николай Малинов смята, че първоначално поводът за протестите са били действията на прокуратурата в администрацията на президента, но причината е по-дълбока, причината е свободата.

„Аз не съм привърженик на диалог със замеряне на павета, предпочитам мирния диалог“, обясни той, като добави, че му е странно Румен Радев и Бойко Борисов да не могат да говорят.

Светлана Шаренкова, председател на форум „България – Русия“ коментира идеята за създаването на партия на русофилите у нас.

„Ако има такава идея, смятам, че това е провокация по отношение на русофилството, което е национална кауза. Партиите са свързани с управлението на България, докато русофилството е ценност. Не подкрепям такава партия. Категорична съм, че русофилството не трябва да се партизира“, заяви Шаренкова.

Николай Малинов се съгласи с тезата, че русофилството не трябва да се партизира. По думите му обаче те ще надграждат русофилството с новия партиен проект.

„Смятам да напусна „Русофили“, тъй като много държа на културното русофилство и то трябва да остане надпартийно. Ще правя политически проект с тези русофили, които не са част от ГЕРБ, БСП, ДПС или други партии. Основната ни идея е мирът и сътрудничеството“, уточни Малинов.

На въпрос дали тази партия ще бъде в интерес на Русия или България, той отвърна, че обича българското. „Ние с Русия нищо няма да правим, ние с Русия сме два братски народа“, каза Малинов.

Припомняме, че лидерът на „Русофили“ Николай Малинов получи обвинение в шпионаж през 2019 година.

През февруари т. г. държавният секретар Майк Помпео оповести името на съдията от Спецсъда Андон Миталов, като посочи, че е със забрана да влиза в САЩ, тъй като е пуснал Малинов в Русия.

Според изявление на Помпео „в качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България“.                                   


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Финансирано от Решетников Крие се от Гешев,надява се на имунитет за обвинението за предателство!
23.09.2020 10:12 / Отговор
СТЪПКА 1-РУМЕН РАДЕВ НАСЪСКА БЪЛГАРИН СРЕЩУ БЪЛГАРИН-ГРАЖДАНСКА ВОЙНА СТЪПКА 2-СЪЗДАВАНЕ НА РУСКА ПАРТИЯ
СТЪПКА 3-ОБЯВЯВАНЕ НА АВТОНОМНА РУСКА РЕПУБЛИКА-ВАРНА
СТЪПКА 3-НАХЛУВАНЕ НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ, ПОДОБНО НА КРИМ, УКРАЙНА
СТЪПКА 4-ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ
СТЪПКА 5-ИЗБИВАНЕ НА ЦВЕТА НА БЪЛГАРИЯ, ПОДОБНО 1944/45
ЗА ДА НЕ СЕ СЛУЧИ СЦЕНАРИЯ НА ПРЕСТЪПНИКА РУМЕН РАДЕВ-ВЕЛИКО БЪЛГАРСКО ВЪСТАНИЕ СРЕЩУ ИЗМЕКЯРИТЕ РУСОФИЛИ
23.09.2020 10:26 / Отговор
Жанет ДА СЕ ВКАРА В ЗАТВОРА или ДА СЕ ИЗСЕЛИ тоя ИЗРОД в Русията...НЕКА ДА НЕ ДАВАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ за грешки, както беше с ДОСТ !!! АНТИБЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ИЗСЕЛВАТ от Б-я, стига с тия про-руски изродски политики, ДО КОГА ЩЕ си отглеждаме ПРЕДАТЕЛИ , за тях само РАСТРЕЛ!!!
23.09.2020 10:42 / Отговор
Дядо Иван Евроатлантиците газ пикаят.
23.09.2020 18:14 / Отговор
Изумен Най-силно пикае газ онзи, който пикае газ последен, Дедо Иване!
24.09.2020 11:59 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети