Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Марков ще направи собствен политически проект, различен от "Величие"

Политика

Николай Марков ще направи собствен политически проект, различен от "Величие"

Николай Марков ще направи собствен политически проект, различен от Величие - Tribune.bg
Снимка:

Николай Марков ще създаде свой собствен политически проект, който няма да има нищо общо с "Величие". Това заяви самият той в Студио Actualno на 17 юли.

"Да", отговори Марков на въпрос дали ще сформира нова формация. "Не" е отговорът му на въпроса дали тя ще е "Величие 2.0". "Нямам нищо общо с тези хора. Ще има нов политически проект. Ако няма време за такъв, ще има друг начин, по който ще се явим на избори, защото може и това да стане - да няма технологично време. Но ще стартирам собствен политически проект – ще го направя персонално, ще го направя този път критично и, разбира се, председател ще бъда само аз", обяви бившият парламентарен лидер на групата на "Величие", преди тя да се разпадне в рамките на 50-ото Народно събрание. Сега Марков е независим депутат.

"Според мен това роене във всички партии е част от оздравителен процес в Народното събрание. Аз лично не виждам това като лошо, а като добро, защото ако не се беше случило всичко това, нямаше да се видят пороци", смята Марков, който определи себе си като "християндемократ и кантианец".

Още през януари Марков предвиди катаклизми в ДПС, каквито се случват сега. "Казах, че с влизането ни в парламента ДПС ще се разцепи. Проблемите идват от отговорността, която трябва да се поеме, а тази отговорност аз я знаех. Предвиждам определени ходове и или катализирам, или се отдръпвам от някои процеси. В случая мога да кажа, че имаме успех с позицията на срещата на върха на НАТО. Приемете, че това е започнало от януари месец като процес", каза завоалирано той (гледайте още по темата във видеото).

Николай Марков заяви, че ще подкрепи антикорупционната декларация на ПП-ДБ, която бе обвързана от коалицията с втория мандат. "Аз разгледах 7-те закона, един от които е Законът за частния фалит. Според вас не трябва ли да има такъв закон? Не трябва ли да има Закон за защита на свидетелите, които свидетелстват за корупцията? Това е пакет от закони, които касаят живота на обикновения човек, не касаят геополитика, нито войната в Украйна. Нямам проблем да подкрепя този пакет от закони. За декларацията ще подкрепя, за правителство – ако се стигне дотам – преговорите предстоят чак през октомври. Тогава вече нещата стават други", посочи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети