Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Младенов: Наистина имаме нужда от рестарт на политическата ни система

Политика

Николай Младенов: Наистина имаме нужда от рестарт на политическата ни система

Николай Младенов: Наистина имаме нужда от рестарт на политическата ни система - Tribune.bg
Снимка:

Протести има не само в България, напомни бившият външен министър

„Наистина имаме нужда от рестарт на политическата ни система, но рестарт, който се основава на спокоен диалог”, посочи пред Нова тв бившият министър на отбраната и на външните работи Николай Младенов. Той призна, че у нас има много неща, за които хората да протестират - страната ни все още е най-бедна в ЕС, корупцията, нарушеното чувство за справедливост, здравната система, състоянието на пенсионерите и т.н.

„Дебатът за това трябва да се състои в спокойна среда, в която всички мнения се чуват. Притеснява ме, че пътят, по който сме тръгнали в момента, не предполага такъв диалог”, коментира Младенов. Той напомни, че протести в момента има не само в България, а в много страни в Европа и на други места в света текат такива процеси.

Относно промените в Конституцията Младенов изтъкна, че въпросът е изключително сериозен и той не може да бъде разглеждан набързо и без сериозен анализ.

„България наистина има нужда от нова Конституция. Все пак тази, по която работим сега, е писана 90-та година като реакция на края на комунизма у нас и начало на демократичните промени. В нея има много компромиси, които са направени от нейните автори още тогава”, уточни политикът. За него рестартът на политическата ни система, който да промени българския парламентаризъм, съдебната система и функционирането на институциите, е в пряка зависимост от един много сериозен конституционен дебат.

„Този дебат е закъснял, но той трябва да се състои в спокойна среда, в която всички мнения се чуват”, категоричен бе той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Младенов е ренегат, откъде изпълзя? Е не обичаме българските предатели.
21.08.2020 09:06 / Отговор
У лево при госпожа ЛЪЖА.
21.08.2020 09:15
plebs Как да догоним Унгария и Полша по БВП на глава от населението е комай единствената смислена причина за кардинална промяна у нас. За младите, дето лесно ги лъжат - загубихме надпреварата с Унгария още около управлението на Беров, около 93-7 година. Затова т.н. "преход" при нас се възприема като престъпен и сега се иска преразглеждане на събитията. Бяхме излъгани, свидетел съм. Което не значи, че и младите трябва да бъдат лъгани.
https://cache2.24chasa.bg/Images/Cache/004/Image_7534004_0.jpg
21.08.2020 09:14 / Отговор
БЕДАТА НА БЪЛГАРИЯ-СА РУСОФИЛИТЕ! ДОКАТО ТЕ РАБОТЯТ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА АЗИАТСКА РУСИЯ, БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ Е ПОСЛЕДНА В ЕВРОПА-РУСИЯ СИ МИСЛИ, ЧЕ СЪСЕДНИТЕ ИМ ДЪРЖАВИ ТРЯБВА ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ИМ СЛУГУВАТ, А ТЕ САМО ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ-ВИЖТЕ И УКРАЙНА И БЕЛАРУС И БАЛТИЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ.
ЗАТОВА КОЙТО Е РУСОФИЛ НЕ ТРЯБВА ДА ЗАЕМА НИКАКВА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА В БЪЛГАРИЯ-ТОГАВА ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ДРЪПНЕ НАПРЕД!
21.08.2020 10:11 / Отговор
Гняв Браво! Силна държава си прави от радолюбци, ако всеки на мястото си работи със съзнанието,че е част от това общество отстоява не само личните си интереси, а и тези на обществото, недопуска корупция , плаща си данъците , спазва обществения ред и милее за Роднината си, гради, а не руши, тогава можеме да постигнем по-добро бъдеще. НА ВСЕЧКО ТОВА РУСОФИЛИТЕ НЕ СА СПОСОБНИ. ТЕ НЯМАТ РОДИНА.
21.08.2020 13:19

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети