Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Младенов стана част от Вашингтонския институт за близкоизточна политика

Политика

Николай Младенов стана част от Вашингтонския институт за близкоизточна политика

Николай Младенов стана част от Вашингтонския институт за близкоизточна политика - Tribune.bg
Снимка:

Николай Младенов, който беше специален пратеник на ООН за Близкия Изток, стана част от Вашингтонския институт за близкоизточна политика, съобщи днес организацията.

„Развълнувани сме, че Николай се присъедини към Института като наш заслужен гостуващ сътрудник, каза изпълнителният директор Робърт Сатлоф. „Благодарение на своята сензитивност и креативност, той е рядко срещан международен дипломат, който печели високи оценки и изразено доверие както от израелците, така и от палестинците. В момент, когато Вашингтон се бори как да предотврати по -нататъшното насилие и да насърчи мирната дипломация след неотдавнашния конфликт между Хамас и Израел, неговите идеи и прозрения със сигурност ще бъдат високо ценени“.

Кариерата на Младенов включва постове като министър на външните работи и министър на отбраната на България, бил е и член на Европейския парламент.

През 2013 г. той беше назначен за представител за Ирак и за ръководител на мисията на ООН в страната от тогавашния генерален секретар на организацията Бан Ки Мун.

Младенов поема работата по мирния процес в Близкия изток две години по-късно, а по време на 5-годишния си мандат, той играе решаваща роля в процеса по намаляване на насилието между Израел и Хамас по границата, както и запазване на идеята за преговорно решение на израелско-палестинския конфликт.

Във Вашингтонския институт Младенов ще се присъедини към екип от експерти в рамките на проекта „Корет“ за арабско-израелските отношения, сред които са имена като бившия служител на Държавния департамент Дейвид Маковски и посланик Денис Рос, бивш специален пратеник за мира в Близкия изток.

Преди скорошното му назначение за израелски посланик в САЩ, международният сътрудник на Института Майкъл Херцог също беше ключов член на този екип.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати