Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Младенов: Свикване на ВНС е политическият изход от кризата

Политика

Николай Младенов: Свикване на ВНС е политическият изход от кризата

Снимка:

Трябва да се обсъди и идеята за двукамерен парламент, смята бившият ни първи дипломат

Свикване на Велико народно събрание/ ВНС/ е политическият изход от кризата, посочи пред БТВ Николай Младенов, бивш министър на външните работи, а сега специален координатор на ООН за Близкоизточния мирен процес.

„Искането за промяна на конституцията е закъсняло, защото България има нужда не само по поправки, а от нова конституция. Настоящата ни конституция е писана в съвсем различен период. България сега е член на ЕС“, коментира бившият ни първи дипломат. По думите му страната има нужда от сериозен обществен дебат, който да предложи на българското общество цялостна промяна на конституцията.

„Да се обсъди как работи българският парламентаризъм, съдебната система и най-вече как и по какъв начин усещането за справедливост да бъде възстановено. А това ще стане през свикване на Велико народно събрание“, категоричен е Николай Младенов. Той напомни, че партия ГЕРБ е готова с проект на Конституция.

"Очаквам да чуя какви са вижданията на опозицията, на хората, които са на протеста. Доста претенциозно да е са каже, че някои не биха участвали в дебат, воден от премиера Борисов", обясни Младенов.

Според него истинската промяна би се случила, ако спокойно се погледне какво трябва да се промени в нашето общество. "Списъкът на нещата, които трябва да се променят, е дълъг. Както и на нещата, които не трябва да се променят. Това е дебат, който трябва да се случи в обществото ни. Оттук нататък следва всеки да формулира своите виждания и да се видят кои тези хората ще подкрепят. Това е политическият изход от кризата. Всичко останало ще превърне кризата от политическа в институционална", смята Младенов. Според него намаляването на броя на депутатите е добра идея, а може да се обсъди и идеята дали нямаме нужда от двукамерен парламент.  


Коментари (3)

Радев иска ПУТИНСКА "република". Накратко характеристиките и в цитати:

"По предложение на Владимир Путин
Русия има нов премиер. Държавната Дума одобри досегашния шеф на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин на поста.

Нито един депутат не гласува против кандидатурата му, а едва 41 се въздържаха. Минути по-късно, президентът Путин подписа указа за официалното му назначаване." /Нова ТВ/

"Путин отстрани главния прокурор на Русия" - Юрий Чайка /Вести/

Пълен отказ от разделение на властите! Фактическо назначаване на правителство и държавно обвинение, оглавяване на олигархията с помощта и на силовите методи на наследниците на КГБ!
17.08.2020 10:16 / Отговор
Ами то така е и в САщ, Франция.
19.08.2020 11:12
АСЕН ИЛИЕВ ЩЕ ОТВЪРЖА ЙЕМЕНСКИТЕ ЦИГАНИ, БУЛГАРИСТАНСКИ КУ РВИ!
18.08.2020 09:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още