Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Нанков: Ако управляваме, ще разширим пътя Варвара-Велинград с трета лента

Политика

Николай Нанков: Ако управляваме, ще разширим пътя Варвара-Велинград с трета лента

Николай Нанков: Ако управляваме, ще разширим пътя Варвара-Велинград с трета лента - Tribune.bg

Заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборната среща във Велинград присъстваше и бившия министър на регионалното развитие Николай Нанков. Той припомни, че многкратно е посещавал региона по време на управлението на кабинета Борисов. И разказа, че когато заедно с Бойко Борисов били в Кръстава, възрастен човек припомнил, че след Кимон Георгиев той е вторият премиер на България, който посещава селото.

В Кръстава свързват Кимон Георгиев с пускането на електрическата мрежа, а Борисов с новите пътища. Нанков припомни, че сърцето му е останало във Велинград, а докато пътувал от Кръстава по отсечката до третокласния Влеинград – Сърница си счупил джипа.

„Това не ставаше и за горски път, само за 6 месеца този път стана – слънце, научихме и всички махали – не само Биркова и Аврамово, Грашево“ – похвали се той. До Сърница пътят е направен за четири месеца, а в цялата област са направени стотици километри пътища.

„Хубавото е, че тези неща не се забравят. Пътят от Кръстава от Света Петка, обаче, още не е платен, четири и половина години по-късно. ПП твърдяха, че това са незаконни дейности и незаконни разходи. Трябваше на три инстанции съда да им припомни, че това не е незаконно, но освен другото държавата е осъдена и да плати и над 12 млн лв. лихви на фирмите. Хубавото е, че няма несанирано училище или детска градина тук. Прави се нов водопровод и тук никога няма да има режим на водата. Клептуза, този символ на България стоеше като язва и с разбирането на г-н Борисов и с ходатайството на кмета се осигури финансиране и за водопровода и за целия парк на Клептуза. Нещо, което предвиждаме днес и се надяваме да се случи след тези избори е да имаме правителство с четиригодишен хоризонт. Това, което предстои е по трасето Варвара – Велинград да се направи разширяване с трета лента на 6 места. Това предвиждаме за вас, ако спечелим изборите. И да отворим достъпността до този изключително красив край. През тези 10 г. сме ремонтирали пътища и сме създали нови. Обещали сме още пет улици в Драгиново и Грашево, но това може да стане със стабилно правителство и четиригодишен мандат.“ – посочи Нанков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети