Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Нанков: Служебният кабинет използва внушения и манипулации

Политика

Николай Нанков: Служебният кабинет използва внушения и манипулации

Николай Нанков: Служебният кабинет използва внушения и манипулации - Tribune.bg
Снимка:

Всички ще страдаме от тяхната некомпетентност, допълни още депутатът от ГЕРБ

Знаем за всички участъци, които се строят от първи до девети етап. Ако говорим за конкретни работи, които предшестват самото строителство, за тях не са нужни строителни разрешения“, заяви пред БТВ бившият регионален министър Николай Нанков по повод строителството на АМ „Хемус“. 

,,От 4-ти, 5-и и 6-и участък не са извършвани строителни дейности, като между първи и девети участък всичко е платено от бюджета на "Автомагистрали" ЕАД'', обясни Нанков пред БТВ и подчерта, че авансовите плащания са в размер на 35 процента.

Той разясни още, че авансовите плащания са практика, която не се прилага само в строителния сектор, но и навсякъде другаде.

„Във всеки инвестиционен проект е така. Защото има предстроителни дейности, логистиката е почти 35-40% от стойността на разходите – това са доставката на материали, трасирането, наема или закупуването на техника“, посочи бившият регионален министър и депутат от ГЕРБ.

Николай Нанков категорично отрече обвиненията на служебното правителство, че парите за АМ "Хемус" са потънали.

,,Няма подобно нещо, всички тези средства са били изразходвани законосъобразно. В момента служебният кабинет използва внушения и манипулации. Ако в действителност тези пари са изчезнали и потънали, както твърдят, тогава как служебното правителство взе тези близо 500 млн. от АМ "Хемус" и ги вкара от бюджета?'', попита Нанков.

Служебното правителство явно не е компетентно, работи на принципа на революционната целесъобразност, създава внушения в обществото вече четири месеца, вместо да изчегъртват. Заради действията им ще бъдат спрени проекти и ще бъдат замразени пътни ремонтни. Всички ще страдаме от тяхната некомпетентност“, предупреди на финала бившият регионален министър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети