Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Нанков: Тази Коледа „Хемус“ трябваше да е готова от София до Варна

Политика

Николай Нанков: Тази Коледа „Хемус“ трябваше да е готова от София до Варна

Николай Нанков: Тази Коледа Хемус трябваше да е готова от София до Варна - Tribune.bg

„Тази Коледа „Хемус“ трябваше да е готова от София до Варна по нашия напълно реалистичен график“. Това напомни Николай Нанков пред симпатизанти на ГЕРБ-СДС в Търговище.

„Вместо това магистралата се превърна в „дъвка“ срещу ГЕРБ. И я няма. Сега, близо 4 години по-късно, се работи по сключените от нас “ин хаус” договори, но индексирани от ПП. Ако ГЕРБ управлява отново, ще я довършим с максимално бързи темпове, но за съжаление - както е видно, двойно оскъпена“, каза още Нанков.

Той припомни, че е била оставена готова отсечка между Белокопитово и Буховци, като там е трябвало да се оправи една отводнителна система, да се поставят маркировка, пътни знаци и мантинели. Нанков отчете, че всичко обаче продължава да стои така вече трета година.   

„Защото преди 3 години лицето Бойко Рашков обяви, че ГЕРБ са предизвикали срутване на магистралата, дава брифинги, вдига медийни пушилки... А всъщност се оказа, че изпълнителят подменял отводнителната система. Къде е сега този Бойко Рашков да каже какво мисли за срутването на единственото построено от ПП нещо - никому ненужният пътен възел „Ребърково“ по трасето „Мездра-Ботевград, който отсъстваше от първоначалния проект по наше време. Но министърът на ПП Андрей Цеков през ноември 2023 г. и през февруари 2024 г. подписа разрешенията за строеж за обект за 110 млн. лв. Сега само укрепване на срутването ще струва нови 65 млн. лв.“, заяви Нанков.

Кандидат-депутатът даде и друг пример за лъжите на ПП, като по искане на „Промяната“ са се приели промени в Закона за обществените поръчки, според които дружество с публичен собственик при инхаус договори вече да не може да преотдава дейности, а трябва да има 100% собствен капацитет.

„Да, ама не. Кметът на София Васил Терзиев, който е от ПП, в грубо нарушение на закона е дал маркировката на улиците, вкл. пешеходните пътеки в столицата точно на такава фирма - която няма нито една машина за маркировки. И е превъзложила всичко това на подизпълнители. И то със 110% по-скъпо. Каква е тази инфлация? И тези хора говорят за корупция, кражби - значи, когато се е крадяло, е било двойно по-евтино, така ли? Ето това е Промяната. Лъжа след лъжа“, заяви Нанков в Търговище.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети