Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Нанков: Това правителство е радиоактивно за цялото общество и държавата

Политика

Николай Нанков: Това правителство е радиоактивно за цялото общество и държавата

Николай Нанков: Това правителство е радиоактивно за цялото общество и държавата - Tribune.bg
Снимка:

Нашият интерес винаги е бил устойчивост на банковата система, ясен курс към еврозоната, каза той

Едно бъдещо служебно правителство при сегашното състояние на фискалния резерв едва ли ще бъде най-доброто за страната. Но също така не знам не е ли по-лошо за държавата - това правителство, което не само е на радиоактивни отношения помежду си вътре в коалицията, но в последните седмици става радиоактивно и за цялото общество и държавата. Това заяви по БНТ народният представител от ГЕРБ-СДС Николай Нанков.

„По въпроса с пътните фирми, винаги сме имали конструктивни предложения, но последната година не бяха възприемани. Позицията ни по темата беше категорична. Това решение е в патримониума на изпълнителната власт, визирам АПИ, Регионално министерство“, добави бившият регионален министър.

„Интересът на ГЕРБ, особено за подобни важни казуси като избора на гуверньор на БНБ, винаги е в интерес на обществото. Когато ние взимахме подобно отговорно решение, избрахме за гуверньор Димитър Радев, признат на европейско и световно ниво. Нашият интерес винаги е бил устойчивост на банковата система, ясен курс към еврозоната“, коментира още той.

„Ако ние, от коалиция ГЕРБ-СДС, бяхме номинирали председател на управителния съвет на АПИ, той щеше да подпише и да поеме своята отговорност“, добави Нанков.

Той коментира и избора за управител на БНБ.

„Изборът на гуверньор, дай Боже да бъде с качествата на Димитър Радев, е изцяло в правомощията на сегашната коалиция. Предполагам, че колегите не са успели, особено „Продължаваме промяната“, да намерят някой близък, кум, съпруг, тъст и т.н. с неговите качества или с по-добри такива. Поради това сме свидетели на тази ситуация за пореден път“, заяви той.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати