Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комитова направила инспекция на грешно място, там няма да има магистрала

Политика

Комитова направила инспекция на грешно място, там няма да има магистрала

Снимка:

Николай Нанков обясни на министърката, че там е паркинга на строителните машини

Много неистини се изговориха, много манипулации бяха пуснати в обръщение, написа във Фейсбук бившият зам.-министър Николай Нанков по повод действията на наследниците му в МРРБ.

„Времето ще покаже кой крив, кой прав. Но министър, който сам гордо казва че познава инвестиционния процес от А до Я, да отиде на работна площадка и да я представи за трасе на магистрала „Хемус“ – ето това вече е върхът“, възмущава се Нанков. Той пояснява, че въпросното място, наето от частно лице, представлява терен от 12 декара и е предназначено за съхранение на строителна техника. С поста си Николай Нанков отговаря на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, която инспектира строителството на магистрала „Хемус“ и подчерта, че търси за какво са разплатени 600 млн. лв.

„От вчера до днес има съществени промени по тази площадка“, коментира Комитова и показа снимки от вчерашния ден, като отбеляза, че днес има много голяма организация да се работи на този строеж. На въпрос на министъра какво правят – строителят е обяснил, че техниката стои на място, тъй като е преместена от друг паркинг.

„Чака се разрешение за строеж от МРРБ и е направена организация за мобилизация. Това е. Ако си бяха направили труда да видят парцеларния план, щяха да разберат, че на това място няма как да има строителство, защото е извън бъдещото трасе на „Хемус“. С преведения аванс в момента се произвеждат бетонови изделия, добиват се инертни материали и пр. дейности, които предшестват самото извършване на строително-монтажни работи (за чието реално стартиране е необходимо строително разрешение)“, коментира в социалната мрежа бившият заместник-министър на МРРБ Николай Нанков. Той препоръчва на арх. Комитова да отиде на участъци 1,2 и 3 от трасето на магистрала „Хемус“, ако иска да види как се строи.

„В участък 6 вървят подготвителни дейности – не се строи, защото се бавят процедурите от дирекцията на протестиращия бивш заместник-министър Тодор Стоянов -  вместо да работи и да напредва „Хемус“, той ходи на протести“, разяснява Нанков.

Той изразява съмнение, че на новата власт аутобанът в Северна България, май не ѝ е приоритет и с всичките си действия ще доведат до спиране на строителството му.

„Бяхме поели ангажимент към хората, че „Хемус“ ще е готова през 2024 г. Вече е ясно от действията и бездействието им, че няма да е готова в този срок“, категоричен е Нанков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още