Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комитова направила инспекция на грешно място, там няма да има магистрала

Политика

Комитова направила инспекция на грешно място, там няма да има магистрала

Комитова направила инспекция на грешно място, там няма да има магистрала - Tribune.bg
Снимка:

Николай Нанков обясни на министърката, че там е паркинга на строителните машини

Много неистини се изговориха, много манипулации бяха пуснати в обръщение, написа във Фейсбук бившият зам.-министър Николай Нанков по повод действията на наследниците му в МРРБ.

„Времето ще покаже кой крив, кой прав. Но министър, който сам гордо казва че познава инвестиционния процес от А до Я, да отиде на работна площадка и да я представи за трасе на магистрала „Хемус“ – ето това вече е върхът“, възмущава се Нанков. Той пояснява, че въпросното място, наето от частно лице, представлява терен от 12 декара и е предназначено за съхранение на строителна техника. С поста си Николай Нанков отговаря на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, която инспектира строителството на магистрала „Хемус“ и подчерта, че търси за какво са разплатени 600 млн. лв.

„От вчера до днес има съществени промени по тази площадка“, коментира Комитова и показа снимки от вчерашния ден, като отбеляза, че днес има много голяма организация да се работи на този строеж. На въпрос на министъра какво правят – строителят е обяснил, че техниката стои на място, тъй като е преместена от друг паркинг.

„Чака се разрешение за строеж от МРРБ и е направена организация за мобилизация. Това е. Ако си бяха направили труда да видят парцеларния план, щяха да разберат, че на това място няма как да има строителство, защото е извън бъдещото трасе на „Хемус“. С преведения аванс в момента се произвеждат бетонови изделия, добиват се инертни материали и пр. дейности, които предшестват самото извършване на строително-монтажни работи (за чието реално стартиране е необходимо строително разрешение)“, коментира в социалната мрежа бившият заместник-министър на МРРБ Николай Нанков. Той препоръчва на арх. Комитова да отиде на участъци 1,2 и 3 от трасето на магистрала „Хемус“, ако иска да види как се строи.

„В участък 6 вървят подготвителни дейности – не се строи, защото се бавят процедурите от дирекцията на протестиращия бивш заместник-министър Тодор Стоянов -  вместо да работи и да напредва „Хемус“, той ходи на протести“, разяснява Нанков.

Той изразява съмнение, че на новата власт аутобанът в Северна България, май не ѝ е приоритет и с всичките си действия ще доведат до спиране на строителството му.

„Бяхме поели ангажимент към хората, че „Хемус“ ще е готова през 2024 г. Вече е ясно от действията и бездействието им, че няма да е готова в този срок“, категоричен е Нанков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети