Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Ненчев видя предпоставки за импийчмънт на президента заради шпионския скандал

Политика

Николай Ненчев видя предпоставки за импийчмънт на президента заради шпионския скандал

Снимка:

Сегашният сигнал е получен от чужди служби, смята бившият министър на отбраната

„Ако тази информация е получена от чужди служби, те не са длъжни да информират президента. А ако в тази информация е уличен и българският президент, то ние влизаме в много тежка институционална, политическа и криза на държавността.“ Така бившият министър на отбраната Николай Ненчев коментира пред bTV шпионския скандал със задържането и обвиненията, повдигнати на председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов.

"Пак ще повторя, че тази информация е получена от чужди служби и за това последва такава реакция - изказвания на главния прокурор, на ДАНС, на МВР. Чуждите служби не са длъжни да уведомяват президента. Според мен има възможност в тази информация да е бил уличен и президента, което ще вкара държавата в много тежка политическа криза“, каза той.

Ненчев припомни, че президентът излезе с много ясна и категорична позиция, в която заяви, че има нужда от допълнителни доказателства.

„За мен може да последва импийчмънт. Конституцията е категорична по тази тема", каза Ненчев. "Президентът не веднъж е показвал, че е склонен да служи на чужди интереси. Очаквам развръзката и се надявам, че тя ще бъде в полза на всички български граждани. Вие журналистите трябва да продължите да задавате въпроси и истината да излезе наяве", посочи той.

"Премиерът Бойко Борисов играе много по-добре ролята на балансьор в държавата, вместо президента Румен Радев. Ролите им са разменени. Без никакво съмнение има руски шпиони в България. Ние от БЗНС многократно сме алармирали за тях и сме призовавали за тяхното изгонване", каза още той.

"Тази реакция се случва твърдо късно. Тя трябваше да се случи много по-рано - още по времето на случая "Скрипал". Мое лично мнение е, че сегашният сигнал е получен от чужди служби", заяви бившият външен министър.  


Коментари (4)

Клеветника мръсник Много долен човек.Баба ми казваше: Пази Боже,.да те управлява прост и злобен земеделец. Трябва да се забрани на медиите, да канят такива мерзавци . Може ли да разпространява такива долни клевети, много му е платено. Мръсна подлога.
11.09.2019 19:21 / Отговор
Ели Какво му в долното..! И атлантическият съвет иска разследване на президента...и хората с "фуражките около него"..! "Заради шпионския скандал: От Атлантическия съвет настояват за разследване на президента..!!"
11.09.2019 19:33 / Отговор
Атлантическият съвет Каква институция е този съвет, та да иска разследване, ай сиктир, голяма демокрация цари в тая колония на САЩ
11.09.2019 22:32
КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ ТОО ТЪП КУКОРЕВСКИ СЕЛЯНИН, С ЕЛЕКТОРАТ ЕДИН ФАЙТОН ХОРА СЕДНАЛ ДА ДАВА АКЪЛ....
12.09.2019 10:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още