Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Ненчев видя предпоставки за импийчмънт на президента заради шпионския скандал

Политика

Николай Ненчев видя предпоставки за импийчмънт на президента заради шпионския скандал

Николай Ненчев видя предпоставки за импийчмънт на президента заради шпионския скандал - Tribune.bg
Снимка:

Сегашният сигнал е получен от чужди служби, смята бившият министър на отбраната

„Ако тази информация е получена от чужди служби, те не са длъжни да информират президента. А ако в тази информация е уличен и българският президент, то ние влизаме в много тежка институционална, политическа и криза на държавността.“ Така бившият министър на отбраната Николай Ненчев коментира пред bTV шпионския скандал със задържането и обвиненията, повдигнати на председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов.

"Пак ще повторя, че тази информация е получена от чужди служби и за това последва такава реакция - изказвания на главния прокурор, на ДАНС, на МВР. Чуждите служби не са длъжни да уведомяват президента. Според мен има възможност в тази информация да е бил уличен и президента, което ще вкара държавата в много тежка политическа криза“, каза той.

Ненчев припомни, че президентът излезе с много ясна и категорична позиция, в която заяви, че има нужда от допълнителни доказателства.

„За мен може да последва импийчмънт. Конституцията е категорична по тази тема", каза Ненчев. "Президентът не веднъж е показвал, че е склонен да служи на чужди интереси. Очаквам развръзката и се надявам, че тя ще бъде в полза на всички български граждани. Вие журналистите трябва да продължите да задавате въпроси и истината да излезе наяве", посочи той.

"Премиерът Бойко Борисов играе много по-добре ролята на балансьор в държавата, вместо президента Румен Радев. Ролите им са разменени. Без никакво съмнение има руски шпиони в България. Ние от БЗНС многократно сме алармирали за тях и сме призовавали за тяхното изгонване", каза още той.

"Тази реакция се случва твърдо късно. Тя трябваше да се случи много по-рано - още по времето на случая "Скрипал". Мое лично мнение е, че сегашният сигнал е получен от чужди служби", заяви бившият външен министър.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Клеветника мръсник Много долен човек.Баба ми казваше: Пази Боже,.да те управлява прост и злобен земеделец. Трябва да се забрани на медиите, да канят такива мерзавци . Може ли да разпространява такива долни клевети, много му е платено. Мръсна подлога.
11.09.2019 19:21 / Отговор
Ели Какво му в долното..! И атлантическият съвет иска разследване на президента...и хората с "фуражките около него"..! "Заради шпионския скандал: От Атлантическия съвет настояват за разследване на президента..!!"
11.09.2019 19:33 / Отговор
Атлантическият съвет Каква институция е този съвет, та да иска разследване, ай сиктир, голяма демокрация цари в тая колония на САЩ
11.09.2019 22:32
КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ ТОО ТЪП КУКОРЕВСКИ СЕЛЯНИН, С ЕЛЕКТОРАТ ЕДИН ФАЙТОН ХОРА СЕДНАЛ ДА ДАВА АКЪЛ....
12.09.2019 10:54 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети