Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Павлов: Кирил Петков пусна посредниците в "Булгаргаз", ограбиха милиони

Политика

Николай Павлов: Кирил Петков пусна посредниците в "Булгаргаз", ограбиха милиони

Николай Павлов: Кирил Петков пусна посредниците в Булгаргаз, ограбиха милиони - Tribune.bg

Павлов  заяви, че преди година Кирил Петков е създал една голяма лъжа, как е бил спря азерския газ от „Булгаргаз”.

„Преди една година Петков и кръг които се провъзгласиха за експерти създадоха гигантска вълна че сме спрели и ограничили азерския газ. За да мога да бъда отстранен и да влезнат посредниците. Не беше достатъчно само аз да бъде освободен и Иван Иванов от КЕВР. Вкарването на посредниците беше невъзможно без да бъдем отстранени ръководството на Булгаргаз и КЕВР, посредниците заграбиха стотици милиони левове от българския потребител”, заяви кандидатът за министър Николай Павлов.

По думите му посредниците и техните политически покровители треперят, защото ще бъдат разобличени.

Истината винаги излиза наяве, след нашето отстраняване „Булгаргаз” натрупа 1.2 млрд. дългове и десетки милиони загуби. Пазарът на природен газ беше разбит. Никой не иска слаб съюзник и безмощен такъв. „Булгаргаз беше гръбнакът на българската икономика и осигуряваше минимум 1 млрд. в икономиката на България”, допълни той.

„Ние предотвратихме плащането на неустойки и договора беше спасен с азерския газ. С един от министрите с помощта на английските адвокати и кралския адвокат на Великобритания, защото газовата връзка беше непостроена. Вие от тази трибуна от това място на 4 май дадохте дума че газопровода ще бъде построен. Нито беше построен, нито България получаваше количествата на договорната страна, вие не договорихте нито един киловат час от това, което ние бяхме договорили.

Двете трети които ги получиха от азерите бяха на четири пъти по-висока цена. Надплатени бяха 178 милиона долара. 1.9 милиона долара се нарича надплащане. Освен това договорът е свързан с банкова гаранция, която вие покачихте, нови 100 милиона долара и  допълнителни разходи за Булгаргаз. На 18 декември в неговия кабинет той говореше че от Булгаргаз трябва да заведем иск към азерите и съдебен иск към Айджиби, което означаваше край на диверсификацията. Моята визитка се вижда на страницата на Булгаргаз”, допълни още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети