Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Василев: По-голям проблем от парите за нови избори е дълъг период на безвластие

Политика

Николай Василев: По-голям проблем от парите за нови избори е дълъг период на безвластие

Николай Василев: По-голям проблем от парите за нови избори е дълъг период на безвластие - Tribune.bg
Снимка:

Без пандемия, бизнесът и икономиката могат да тръгнат по добра треактория, смята икономистът

Най-малкият проблем са парите, които ще се дадат за нови избори, по-големият проблем са дългите месеци на хаос и безвластие, които водят до спиране на много процеси в държавата, коментира пред БТВ икономистът Николай Василев по повод очакваните проблеми около съставянето на нов кабинет.

Във връзка с оценките, че младите хора спечелиха тези избори Василев посочи, че в живота и в политиката е добре да има някакви промени.

„Моят любим закон е Законът на Мърфи - В смисъл, че когато идва нещо ново, това по принцип е добре. Това го казах през 2009г., когато НДСВ излезе от властта“, напомни бившият министър от кабинета „Сакскобургготски“. Той не смята, че ерата „Борисов“ свършва.

„Това не се знае. Това ще го решат сегашното поколение политици. Много е важно за всички нас, за всички български граждани какво ще се случи този месец – ще има ли правителство, какво ще е то. Но има и по-важни неща – след 5 години България успяла ли е да влезе в Еврозоната, в Шенген, кандидатствала ли е за член на ОИСР, раждат ли се достатъчно деца“, уточни Николай Василев. Относно влизането ни в Еврозоната той не вижда нищо драматично в това да има избори.

„Важно е следващото правителство да има политическата воля да продължи започнатото. България закъсня с 10 години за Еврозоната и сега, ако имаме правителство, което да не даде заден ход, нас ще ни приемат. Ние нямаме икономически проблеми в това отношение“, категоричен е икономистът.

По въпроса очаква ли ни криза, той уточни, че по-голяма криза от тази, в която сме в момента с медицински характер, едва ли ни очаква.

„Основната задача на всички управляващи през следващите седмици е да осигурят достатъчен брой ваксини и да проведат кампания, която да убеди по-голямата част от българските граждани да се ваксинират. Ако се реши медицинският въпрос и няма пандемия, значи бизнесът и икономиката може спокойно да тръгнат по добра треактория“, прогнозира Николай Василев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети