Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николов: Кирил и Асен са брокери, които ще търгуват по най-добрия начин своя продукт. Но без ГЕРБ няма да влязат във властта

Политика

Николов: Кирил и Асен са брокери, които ще търгуват по най-добрия начин своя продукт. Но без ГЕРБ няма да влязат във властта

Николов: Кирил и Асен са брокери, които ще търгуват по най-добрия начин своя продукт. Но без ГЕРБ няма да влязат във властта - Tribune.bg

"Кирил Петков и Асен Василев са брокери, търговци, инвестиционни посредници... Те правят нещо като политическа пирамида – идват, лъжат на поразия, който се хванал, хванал. Бяха хора на Росен Плевнелиев, после станаха хора на Румен Радев, утре ще пристанат на следващия – Борисов или някой друг. Създали са свой продукт – общественото доверие – и ще го изтъргуват по най-добрия начин. До изборите "Демократична България" са плячка и "Продължаваме промяната" ще направят всичко възможно да ги оглозгат до кокал. След изборите - не знам. Но ми се струва, че "Продължаваме промяната" е проект, създаден с единствената цел бързо да влезе във властта, а власт без ГЕРБ или ще е математически невъзможна, или ще е самоубийствена. Затова ПП ще тръгнат натам, а "Демократична България" ще предпочетат да останат верни на избирателите си и ще останат в опозиция. После центробежните сили в ДБ ще надделеят и коалицията ще се разпадне зрелищно." Това заяви в интервю за "Гласове" Петър Николов, кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС и бивш зам.-министър на образованието.

По думите му, "до вчера танцувахме в ритъма на „Копелета гадни бяхме всичките...“, а днес в нещо като „Аз съм само цвят лилав...“. Бони и Клайд така да се каже, просто сипват шепа шербет в кацата с катран".

Той е категоричен, че "Продължаваме промяната" е проект на добре познати кръгове, които от години са обрасли в американското посолство в София, прислужват му и се надяват да им се подхвърли по някой цент.

 „По времето на Тръмп това пихтиесто нещо се беше изпокрило, но сега са си върнали самочувствието. Опитаха с ДБ, не им се получи и затова погребват Христо Иванов и прехвърлят усилията си върху Петков и Василев. Жалкото в случая е, че от въпросните хора най-много страдат българо-американските отношения, но в крайна сметка американската администрация ги търпи и затова плаща високата цена на срива на репутацията си в България“, каза още Николов.

Запитан защо  Иван Костов атакува Кирил Петков и Асен Василев като казва, че говорят неистини, бившият зам.-министър на образованието отговори, че това се дължи на факта, че Костов вижда унищожението на  "Демократична България", а лидерите ѝ Христо Иванов и Атанасов, не са в състояние да окажат някаква съпротива.

„Те стоят като зайци на магистралата, гледат приближаващите фарове и повтарят „Дайте да бъдем приятели“. Затова, като излезе да нападне двамата от Харвард, Костов нашамари и собствените си протежета за неспособността да поставят бент, който да спре електората им да изтича към новия проект“, заяви Николов.

Той допълва, че на фона на всеобщата неадекватност, единствено Бойко Борисов е полагал усилия да говори държавнически и да се държи не като партиен, а като национален лидер.

„Всичко това се вижда от избирателите и затова освен "Продължаваме промяната", нагоре в социологията вървят и ГЕРБ-СДС. Нещо повече, в момента ние, освен в политическа, сме на прага и на тежка енергийна, финансова и здравна криза и хората са уплашени как ще изкарат зимата. Единственият, който говори за тези проблеми, а не за чегъртане, е Борисов и това го реабилитира в очите на обществото. През последните 12 години българските граждани свикнаха да живеят в относително стабилна и постоянно увеличаваща стандарта си на живот страна, приеха го за даденост и затова станаха критични към други тежки проблеми – арогантността на властта, корупцията и пр. Затова и свалиха Борисов от власт, защото решиха, че останалите неща са даденост. Обаче шест месеца по-късно се оказа, че не могат да си платят сметките за тока. Според мен това ще върне много избиратели на ГЕРБ-СДС. Дори много повече, отколкото сега излизат в анкетите, защото все още да се декларира подкрепа за Борисов звучи непрестижно и той има потенциал за значим скрит вот“, подчертава кандидатът за народен представител.

По думите на Петър Николов дали ГЕРБ ще се върне в управлението, вече зависи само от един човек и това е Бойко Борисов.

„Като минат изборите и поутихнат страстите, той ще сложи на везните двете опции и ще си прецени. Ако усети, че има достатъчно доверие, за да състави стабилен кабинет, ще си намери партньори за 24 часа. Ако види, че не му е дошло времето – опитен политик като Борисов ще продължи да си стои в „изолация“ и ще остави опонентите си да вадят горещите картофи от огъня“, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети