Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николова: Без стабилно правителство предстоят нулеви 2021 г. и 2022 г. за новите инвестиционни проекти

Политика

Николова: Без стабилно правителство предстоят нулеви 2021 г. и 2022 г. за новите инвестиционни проекти

Николова: Без стабилно правителство предстоят нулеви 2021 г. и 2022 г. за новите инвестиционни проекти - Tribune.bg
Снимка:

„Какво ни предстои без редовно и стабилно правителство? Нулева 2021 г., както и нулева 2022 г. за строителството и новите инвестиционни проекти, предвидени за финансиране с европейски средства. Новите управляващи ще трябва да се справят с правилото N+3, което предпоставя да започнем да връщаме средства от 2023 г., още може би преди да сме започнали да ги инвестираме“. Това написа във Фейсбук профила на Деница Николова, депутат от ГЕРБ.

Ето какво гласи анализът ѝ без редакторска намеса.

„Ще кажа няколко думи по отношение на пропусканите и нереализирани възможности за България.

Може би, защото останахме единици тези, които в детайл и с технократство можем да управляваме и реализираме успешно инвестициите със средства от Европейския съюз, но никоя от останалите парламентарно представени партии не отчита, че за всяко завъртане на колелото от одобряване на програма до реализацията, на която и да е мярка в нея има времеви лаг от 3-9 месеца.

И това са само административните и задължителни по нормативи стъпки за подготовка, обява на покана за кандидатстване, подаване и оценка на проектните предложения. 

А програмите, както и националният ни План за възстановяване и устойчивост дори не са подадени за одобрение към ЕК.

Защо ли? Не защото в рамките на третия мандат на управление на ГЕРБ не завършихме с всичко подготвено, а заради липсата на увереност на новите „алтернативи“ за съставяне на редовно и стабилно управление, което да подходи отговорно, да поеме отговорността, да вземе решение за реализиране на приемствени политики и реформи, и изпрати програмите към ЕС.

Какво ни предстои без редовно и стабилно правителство?

- нулева 2021 г., както и нулева 2022 г. за строителството и новите инвестиционни проекти, предвидени за финансиране с европейски средства.

- новите управляващи ще трябва да се справят с правилото N+3, което предпоставя да започнем да връщаме средства от 2023 г., още може би преди да сме започнали да ги инвестираме.

Извън всички изказвани вече политически, икономически и социални аргументи, и поради тази допълваща причина е необходимо сформиране на стабилно и редовно правителство, поемане на огромна тежест и отговорност съпътствани от много, много работа.

Като гражданин, народен представител от област Бургас и преждеуправляващ на едни от най-важните програми финансирани със средства от ЕС, си позволявам да алармирам!“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Попов Кажи го на Боко, който не иска да подкрепи никакво правителство!
21.08.2021 13:41 / Отговор
Брат Киро Абе Попов ти добре ли си ? С какво ти пречи Борисов? Дори на олигофрените им остави готов план за ЕС! Но Боклуците не го приеха. И до къде стигнахме ? Гърция вече усвоява средствата, а ние сме на никъде ! И това всичко е заради Радиващината и либерастите от Д(С)Б, ИТН, И ИБНИ ЕБНИ!!!????????????????????????????
21.08.2021 21:32
Теди Какво ти пречи Борисов????
Некадърниците не са предложили НИЩО!!!
НЕ СТАВАТ!!!
21.08.2021 14:11 / Отговор
Николай Май трябва да помислим ,кой ни доведе в тунела!
Слави, Иванов,Манолова и г-н Президента "обединител на Нацията"
21.08.2021 16:44 / Отговор
Аджамиев ми направи си правителство ве!
21.08.2021 18:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати